Din primavara, masinile vechi, cu emisii de noxe peste limita legala, precum si cele care fac zgomot vor avea interdictie de a circula prin Bucuresti. In cateva saptamani, municipalitatea va adopta mai multe hotarari menite sa reduca nivelul de polua
Din primavara, masinile vechi, cu emisii de noxe peste limita legala, precum si cele care fac zgomot vor avea interdictie de a circula prin Bucuresti. In cateva saptamani, municipalitatea va adopta mai multe hotarari menite sa reduca nivelul de poluare in Capitala.
""De exemplu, nu vom mai lasa sa circule in interiorul Bucurestiului autoturisme care au noxe peste un anumit nivel. Vom interzice, de asemenea, circulatia mijloacelor de tansport care produc zgomote peste un anumit nivel. Vom restrictiona toate aceste lucruri astfel incat sa putem imbunatati indicatorii de mediu in Bucuresti"", a mai spus Videanu. Restrictiile de circulatie se vor aplica tuturor masinilor care nu respecta normele de mediu, a mai spus primarul general. ""Bucuresteanul cu masina neconforma trebuie sa o lase acasa. Celui din provincie, cu o astfel de masina, ii multumim pentru intentia de a veni in Bucuresti, insa nu va avea acces pe strazile Capitalei decat cu o masina care respecta normele de mediu. Nu pot sa compromit sanatatea a doua milioane de oameni pentru unul care vine cu o rabla de 40 de ani si care ne asfixiaza pe toti"", a mai spus Videanu. Cei care nu respecta normele de mediu vor primi amenzi care pornesc de la 5.000 de lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.