Din 2000 si pana in 2004, in timpul guvernarii PSD, a condus Ministerul Finantelor Publice. Actualmente este deputat si conduce Comisia de buget-finante a Camerei deputatilor. Analistul economic si politicianul Mihai Nicolae Tanasescu implineste asta

Din 2000 si pana in 2004, in timpul guvernarii PSD, a condus Ministerul Finantelor Publice. Actualmente este deputat si conduce Comisia de buget-finante a Camerei deputatilor. Analistul economic si politicianul Mihai Nicolae Tanasescu implineste astazi 51 de ani.

""2007, un an al clarificarilor pentru mine""

""Ziua de nastere inseamna un motiv de bucurie, fiindca ii simti mai aproape pe cei dragi. Este totodata si un moment de tristete, fiindca sunt ani care se aduna si care nu se mai intorc. Una peste alta, este un prilej de sarbatorire. Sunt nascut in zodia capricornului, asa ca trasatura de baza o constituie munca. Imi place sa muncesc din greu, imi place perfectiunea (uneori exagerez), dar, in acelasi timp, imi place si succesul. Aceste lucruri le poti avea doar cu ambitie, rabdare, curaj si onestitate.
Anul 2006 a trecut, cu bune si cu rele. Nu au lipsit satisfactiile de natura profesionala si nici cele care tin de viata mea personala - o slujba mai buna pentru fiul meu, imbunatatirea starii de sanatate a tatalui sotiei, certitudinea ca familia reprezinta probabil singurul punct de sprijin in viata. Au fost si lucruri mai putin bune. Boala nu iarta pe nimeni, astfel ca am fost nevoit sa ma despart anul acesta de o persoana apropiata. Viata te invata insa sa treci peste necazuri.

Data de 1 ianuarie 2007 reprezinta, fara indoiala, un eveniment remarcabil pentru istoria Romaniei. M-am bucurat alaturi de cei dragi si am ciocnit un pahar de sampanie pentru viitor. Acest viitor va fi construit cu multa truda de catre toti romanii si, in special, de generatia mai in varsta, care a fost cea mai dezavantajata in ultimii ani. Bineinteles, gandurile se indreapta catre cei tineri, care la varsta mea vor simti din plin ceea ce a insemnat 1 ianuarie 2007. Integrarea Romaniei in UE nu este un lucru simplu. Fara indoiala, cel mai mare castig este intoarcerea in familia europeana. Nu doar banii europeni sunt importanti, ci si certitudinea ca in timp tara noastra va reusi sa se apropie tot mai mult de ceea ce inseamna valori europene si, de ce nu, standarde de viata europene. Romania are sansa de a-si consolida identitatea istorica in modul cel mai profund. Singura conditie este aceea de a intelege pe deplin care ne sunt obligatiile si sa ne dam silinta sa le indeplinim. Nu m-am shimbat ca om fata de cum eram la inceput, cand am pasit pe taramul politicii, desi au fost momente in care puteam sa alunec. Verticalitatea si sinceritatea sunt caracteristici care se invata inca din tinerete, iar pe mine m-au ajutat sa raman acelasi om, indiferent de situatiile prin care am trecut.
2007 va fi pentru mine un an al clarificarilor. Va trebui sa ma hotarasc daca voi continua in viata publica sau ma voi dedica in intregime profesiei.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.