Din cei 31 de actori, cati figureaza pe statele de plata ale Teatrului „Alexandru Davila“ din Pitesti, sase au o situatie ceva mai aparte decat colegii lor. Acesti sase actori nu sunt pitesteni, ci au domiciliul stabil in orasele Bucures
Din cei 31 de actori, cati figureaza pe statele de plata ale Teatrului „Alexandru Davila“ din Pitesti, sase au o situatie ceva mai aparte decat colegii lor. Acesti sase actori nu sunt pitesteni, ci au domiciliul stabil in orasele Bucuresti, respectiv Ramnicu-Valcea. Tinand cont ca artistii, in general, si actorii, in special, sunt platiti cu salarii mizere, nici unul dintre cei sase nu are posibilitatea de a-si plati chiria unei garsoniere, nici macar in cartierele marginase ale Pitestiului. De apartament inchiriat nici nu poate fi vorba, cata vreme pe piata imobiliara pitesteana cu mai putin de 100 de euro lunar abia daca se poate inchiria un garaj. Unica solutie aflata la indemana artistilor respectivi a fost transformarea cabinelor de machiaj din incinta teatrului in mini-garsoniere. Printre actorii care locuiesc in acele cabine de machiaj (in fapt, niste camarute stramte, cu suprafata masurand cel mult 10-12 metri patrati, majoritatea fara nici o fereastra) se numara Lia Deaconu, o actrita ale carei cronici in presa locala au f ost, fara exceptie, laudative, si Mirela Popescu, o actrita cu experienta, beneficiind, de asemenea, de cronici favorabile.

'S-au dus vremurile cand puteam oferi locuinte de serviciu>>
Directorul Teatrului „Alexandru Davila“ din Pitesti, Sevastian Tudor, cunoaste, evident, foarte bine problema actorilor din subordine. Si vorbeste in perfecta cunostinta de cauza, pentru ca a fost ani la rand consilier judetean, membru chiar in Comisia de cultura a forului judetean, pe care a si condus-o vreme de un mandat. „Evident, stiu problemele cu care se confrunta actorii. De fapt, cu probleme serioase se confrunta si ceilalti actori ai teatrului pe care il conduc, nu doar cei cinci sau sase despre care m-ati intrebat. Cunoasteti faptul ca Teatrul 'Alexandru Davila>> este o institutie bugetara. Noi nu detinem spatii locative, nici in proprietate, nici in administrare. Nu avem posibilitatea sa le oferim tinerilor actori locuinte de serviciu. S-au dus vremurile in care se putea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.