Mihai Traistariu, dupa ce a demarat o cariera solo, a inregistrat o serie de succese, mai intai la Mamaia, unde a luat de doua ori premiul I, si in strainatate, ocupand locuri fruntase la festivaluri din Bulgaria, Serbia si Letonia. Succesul lui Mih
Mihai Traistariu, dupa ce a demarat o cariera solo, a inregistrat o serie de succese, mai intai la Mamaia, unde a luat de doua ori premiul I, si in strainatate, ocupand locuri fruntase la festivaluri din Bulgaria, Serbia si Letonia. Succesul lui Mihai a culminat insa cu locul patru obtinut la concursul Eurovision de anul trecut, unde a participat cu piesa „Tornero“.

Mai mult, Traistariu este invitat, luna aceasta, in Germania, la Hamburg, unde isi va ridica premiul pentru cea mai buna voce masculina din istoria concursului Eurovision. Acest premiu ii va fi acordat cantaretului in urma celor aproximativ 400.000 de voturi venite din partea fanilor sai. Eforturile lui Mihai au fost pe masura asteptarii: „Chiar daca nu am luat locul I la concurs si am fost dezamagit atunci, este o realizare exceptionala pentru cariera mea sa fiu considerat, acum, cea mai buna voce din istoria concursului“.

Lumea il cunoaste inca de cand facea parte din formatia Valahia, o trupa care a avut succes, la vremea ei, in ciuda stilului abordat de componentii sai si a ve rsurilor usor tampitele. Mihai Traistariu a realizat insa la timp ca doar o cariera solo ii va aduce recunoasterea ca artist, asa ca, in timp ce fostul sau coleg s-a pierdut in anonimat, Mihai si-a ales un drum separat, reusind, in cativa ani, sa se impuna pe piata muzicala romaneasca. A participat de sase ori la festivalul de la Mamaia, plecand acasa cu doua premii I, urmate de mai multe trofee la evenimente de profil din Bulgaria, Letonia si Serbia. Adevarata celebritate a venit insa o data cu lansarea piesei „Tornero“, cu care a si participat, anul trecut, la Festivalul Eurovision, desfasurat la Atena. Traistariu a obtinut atunci locul patru, marele premiu fiind castigat de o formatie de rockeri din Finlanda. Cantaretul nostru este de parere ca nu a castigat pentru ca nu a facut un show incendiar, ci a mizat doar pe piesa de calitate si pe vocea sa: „Finlandezii au pus accentul pe spectacol, nu pe calitate sau talent. Ei prin show au impresionat, de aceea au fost votati de toata lumea. Eu m-am dus cu vocea si piesa 'Tornero>>, care este o piesa buna, dar nu am facut nimic spectaculos pe scena, nu am atras atentia, nu am socat“.

Votat de 400.000 de fani
Desi nu s-a intors in tara cu premiul I, Mihai a fost laudat si apreciat pentru efortul sau si a primit si anul acesta propunerea de a fi iarasi imaginea Romaniei la Eurovision: „E adevarat ca au fost discutii in acest sens, dar nu intentionez sa mai particip, cel putin nu anul acesta. Ar fi plictisitor ca o tara sa fie reprezentata de doua ori, consecutiv, de acelasi artist“. In schimb, Traistariu este invitat, luna aceasta, in Germania, la Hamburg, unde isi va ridica premiul pentru cea mai buna voce masculina din istoria concursului Eurovision. Acest premiu ii va fi acordat lui Mihai in urma celor aproximativ 400.000 de voturi exprimate pe parcursul a trei luni de catre fancluburile Eurovision si unele asociatii implicate in promovarea evenimentului. Locul doi este ocupat de un cantaret din Bosnia, iar cel de-al treilea, de un artist turc.

In acelasi timp, Traistariu are cea mai buna voce masculina din cadrul concursului din 2006, iar piesa „Tornero“ se afla pe pozitia 18 in topul celor 2.500 de melodii cantate la cele 51 de editii ale concursului, motiv pentru care interpretul ei va primi si o medalie. De asemenea, cea mai cunoscuta piesa a lui Mihai, „Tornero“, a fost votata melodia anului la Eurovision 2006.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.