Utilizatorii autovehiculelor achizitionate in leasing nu vor cheltui in plus prin preluarea de la finantatori a obligatiei privind plata impozitului, insa aplicarea TVA la dobanda creste pretul contractului de leasing cu 0,6%-3%, la care se adauga co
Utilizatorii autovehiculelor achizitionate in leasing nu vor cheltui in plus prin preluarea de la finantatori a obligatiei privind plata impozitului, insa aplicarea TVA la dobanda creste pretul contractului de leasing cu 0,6%-3%, la care se adauga costul taxei de prima inmatriculare.

""Clientii companiilor de leasing isi vor plati singuri impozitele, incepand cu acest an, pentru bunurile achizitionate, dar acest lucru nu aduce costuri suplimentare pentru ei, intrucat le suportau si pana in prezent. Finantatorul era obligat sa plateasca impozitul, pe care il refactura utilizatorului cu TVA sau fara, in functie de fiecare firma"", a declarat ieri directorul general al UniCredit Leasing, Septimiu Postelnicu. Singurul cost suplimentar specific leasingului ca modalitate de finantare este reprezentat de aplicarea TVA la dobanda ratei de leasing, pentru contractele incheiate de la 1 ianuarie. Aceasta prevedere introdusa de noul Cod Fiscal va avea ca efect scumpirea produsului de leasing cu un procent cuprins intre 0,6% si 3%, in functie de dobanzile practicate de finantatori, potrivit reprezentantilor companiilor de profil. (Mediafax)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.