Autoritatile brasovene au hotarat sa cumpere Castelul Bran de la Dominic de Habsburg, urmand sa faca un imprumut iin leasing la o banca austriaca. Imprumutul va acoperi suma de 60 de milioane de euro impusa de proprietar. „Costurile sunt minor
Autoritatile brasovene au hotarat sa cumpere Castelul Bran de la Dominic de Habsburg, urmand sa faca un imprumut iin leasing la o banca austriaca. Imprumutul va acoperi suma de 60 de milioane de euro impusa de proprietar. „Costurile sunt minore fata de ceea ce putem obtine. Pentru cumpararea castelului, Consiliul Judetean va plati in primii doi ani 2,7 milioane euro, restul pana la 60 de milioane de euro urmand sa fie platiti dintr-un imprumut de tip leasing pe care il vom accesa la o banca din Viena. Banca ii va plati lui Dominic de Habsburg suma respectiva, urmand ca noi, in zece ani, sa dam inapoi banii bancii din exploatarea turistica a castelului“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Brasov.


Consiliul Judetean Brasov a decis sa cumpere Castelul Bran de la Dominic de Habsburg, in acest sens urmand sa faca un imprumut de tip leasing pe o perioada de zece ani la o banca austriaca. Imprumutul va acoperi suma de 60 de milioane de euro impusa de proprietar.

& bdquo;Consiliul Judetean doreste sa se implice, Castelul Bran este cel mai mare brand din Romania, este o oportunitate pentru turismul brasovean. Costurile sunt minore fata de ceea ce putem obtine.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.