Vaticanul, sponsor al unui show inedit punk. Sfantul Scaun a anuntat ca poemul clasic ""Divina Comedie"" va deveni opera punk. Proiectul este coordonat de preotul avangardist Mgr Marco Frisina, care compune un cocktail muzical pentru cele trei parti

Vaticanul, sponsor al unui show inedit punk. Sfantul Scaun a anuntat ca poemul clasic ""Divina Comedie"" va deveni opera punk. Proiectul este coordonat de preotul avangardist Mgr Marco Frisina, care compune un cocktail muzical pentru cele trei parti ale poemului.
Coloana sonora a spectacolului va ingloba jazz, muzica clasica si cantece gregoriene (in Purgatoriu si Paradis), heavy metal si punk (Infern). Monseniorul Frisina considera ca ""Divina comedie"" este ""o inepuizabila sursa de povestiri, mesaje si invataturi, e poemul radacinilor noastre crestine, al credintei noastre, opera unui om in cautarea dragostei, in adevaratul sens al vietii"". Scenariul pentru ""Divina comedie - Omul care cauta dragostea"", este scris de Gianmario Pagano si Paolo Micciche, regizorul Elisabetta Marchetti va alege 20 de interpreti - actori, 30 de dansatori de balet si o orchestra de 100 de instrumentisti (plus 50 de ""rezerve""), iar designerul Alberto Spiazzi va croi 250 de costumatii.
In viitorul spectacol, poemul va fi reprezentat prin 150 de imagini ce vor fi proiectate pe sase ecrane de ultima generatie, care vor da spectatorilor impresia ca se afla pe scena, in mijlocul actorilor. Despre rolurile principale (Dante, Virgiliu si Beatrice), producatorul spectacolului, Riccardo Rossi a spus ""un singur lucru e sigur, Dante va fi interpretat de un foarte cunoscut interpret-actor italian"" . Repetitiile vor incepe la sfarsitul lui ianuarie, premiera va avea loc la Roma, dupa care spectacolul va fi prezentat si in ""alte orase din Europa"". Sponsorizat de Vatican si cele doua camere ale parlamentului italian, spectacolul este gandit astfel pentru ""a readuce in centrul atentiei nemuritoarea creatie a lui Dante"".
Impartita in trei sectiuni (Infernul, Purgatoriul si Paradisul), in ""Divina comedie"" este descrisa o calatorie imaginara in cele trei compartimente ale lumii de dupa moarte. Dante este calauzit prin Infern si Purgatoriu de catre poetul Virgiliu, simbol al intelepciunii, in timp ce Beatrice - fiinta pe care a adorat-o - il ajuta sa gaseasca drumul spre Paradis. Fiecare sectiune cuprinde 33 de cantece, cu exceptia primei, care are un cantec in plus servind ca introducere. Pana la ""Divina comedie"" opera punk, Mgr Frisina a scris pentru televiziunea italiana scenariile a doua filme, unul despre viata Papei Ioan Paul I si altul despre Papa Ioan Paul al II- lea.

INFO


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.