Ministerul Apararii Nationale a decis achizitionarea a 31 de transportoare blindate Piranha IIIC produse de compania elvetiana Mowag. Transportoarele blindate de trupe sunt necesare pentru militarii romani din Afganistan si Irak, ce utilizeaza TAB-ur
Ministerul Apararii Nationale a decis achizitionarea a 31 de transportoare blindate Piranha IIIC produse de compania elvetiana Mowag. Transportoarele blindate de trupe sunt necesare pentru militarii romani din Afganistan si Irak, ce utilizeaza TAB-uri romanesti, multe dintre ele depasite fizic si moral. Peste 38 de milioane de euro vor fi cheltuite pentru noile blindate elvetiene.

O alta achizitie importanta este de autoturisme de teren blindate si neblindate. 60 de astfel de vehicule vor fi livrate de firma spaniola Uro Vehiculos Especiales, destinatia principala fiind tot teatrele de operatiuni din Irak si Afganistan. Spaniolii vor furniza modelele VAMTAC S3 HD-4PC si VAMTAC S3 4PC. Modelele VAMTAC sunt cunoscute sub denumirea neoficiala de ""Hummer spaniol"". Autoturismele de teren ARO, folosite de militarii romani, nu asigura protectia minima pentru misiunile din acele teatre de operatiuni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.