Modernizarea unei centrale termice din Targu Mures, executata de o firma austriaca, a fost platita cu aproape de patru ori mai mult decat se estima in studiul de fezabilitate.

Municipiul resedinta al judetului Mures este, probabil, singur
Modernizarea unei centrale termice din Targu Mures, executata de o firma austriaca, a fost platita cu aproape de patru ori mai mult decat se estima in studiul de fezabilitate.

Municipiul resedinta al judetului Mures este, probabil, singurul oras mare al Romaniei in care vechiul sistem de incalzire centralizata, bazat pe centrale termice de cartier, s-a incapatanat sa nu sucombe. Cateva mii de familii de localnici au ramas, din varii motive, abonati la apa calda si caldura furnizate de societatea Energomur SA, aflata sub controlul municipalitatii. Ultima investitie majora realizata de Energomur SA (modernizarea din temelii a centralei termice din cartierul targumuresean Unirii) a starnit multe controverse.

Socoteala din targ, de patru ori mai scumpa decat cea de acasa
Licitatia pentru modernizarea centralei termice mentionate a revenit unei firme din Austria, Energy Comfort. Austriecii au estimat, in studiul de fezabilitate intocmit de ei insisi, costul lucrarilor la suma de 750.000 de euro. Nimeni nu are ce reprosa celor de la En ergy Comfort nici in ceea ce priveste durata executiei, nici in ceea ce priveste calitatea lucrarilor efectuate. Insa, in ceea ce priveste suma de plata, lucrurile nu mai par a fi in regula: costul final al modernizarii centralei termice a ajuns la putin peste 2,9 milioane de euro.

DNA a intrat pe fir via Camera de Conturi Mures
Cam mare diferenta, a apreciat directorul Camerei de Conturi Mures, Viorel Nut Florea. Un control al inspectorilor institutiei, desfasurat anul trecut, a scos la iveala diferenta enorma intre costurile estimate de austrieci si suma perceputa de acestia pentru lucrare. Concluziile controlului au fost puse intr-un dosar, care a ajuns la Departamentul National Antircoruptie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.