Fermierii si agentiile pentru plasarea fortei de munca din Marea Britanie intentioneaza sa dea in judecata Ministerul de Interne de la Londra pentru ca ii obliga sa acorde prioritate romanilor si bulgarilor la ocuparea locurilor de munca destinate s
Fermierii si agentiile pentru plasarea fortei de munca din Marea Britanie intentioneaza sa dea in judecata Ministerul de Interne de la Londra pentru ca ii obliga sa acorde prioritate romanilor si bulgarilor la ocuparea locurilor de munca destinate sezonierilor, a anuntat, ieri, publicatia britanica The Observer. Obligativitatea de a acorda prioritate muncitorilor sezonieri din Romania si Bulgaria a fost introdusa de guvernul britanic in octombrie anul trecut, dupa ce Londra a anuntat ca va impune restrictii pe piata muncii cetatenilor din cele doua tari. Deocamdata, fermierii si agentiile pentru plasarea fortei de munca din Marea Britanie s-au limitat la a adresa petitii scrise Ministerului de Interne, insa au amenintat cu actiuni juridice in cazul in care cererile lor nu vor primi un raspuns. In replica, responsabilii Ministerului de Interne au anuntat ca nu vor impune restrictii asupra activitatilor economice pentru persoanele care au dreptul la libera circulatie, asa cum sunt sezonierii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.