Recentul scandal declansat in Polonia din cauza demisiei cu surle si trambite a proaspat numitului arhiepiscop de Varsovia, Stanislaw Wielgus, afecteaza nu atat Biserica Catolica poloneza, cat si Vaticanul. Agentia Reuters scrie despre riscurile pe c

Recentul scandal declansat in Polonia din cauza demisiei cu surle si trambite a proaspat numitului arhiepiscop de Varsovia, Stanislaw Wielgus, afecteaza nu atat Biserica Catolica poloneza, cat si Vaticanul. Agentia Reuters scrie despre riscurile pe care si le-a asumat Papa Benedict al XVI-lea in momentul in care a acceptat demisia arhiepiscopului polonez, fost colaborator al politiei politice comuniste din Polonia.

Imaginea Suveranului Pontif a primit o adevarata lovitura duminica, in contextul in care la 6 decembrie, in timp ce Papa anunta numirea in functie a lui Wielgus si isi marturisea public sustinerea fata de noul arhiepiscop de Varsovia, in Polonia presa prezenta tot mai multe dovezi privind legaturile de doua decenii dintre inaltul prelat polonez si fostul regim comunist. Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, a denuntat duminica ""o razbunare"" impotriva bisericii poloneze, din partea celor care au persecutat biserica in trecut. ""Actualul val de atacuri impotriva Bisericii Catolice din Polonia, la atatia ani de la sfarsitul regimului comunist (...), are mai degraba aspectul unei stranii aliante intre cei care au persecutat biserica in trecut si alti adversari ai acesteia, decat al unei cautari sincere a transparentei si adevarului"", a declarat Lombardi.

ROMANIA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.