Cu toate eforturile autoritatilor, calvarul romanilor „mangaiati“ de aripa iernii nu a luat sfarsit. Astfel, in pofida faptului ca, potrivit comunicatelor transmise de „factorii implicati“ in actiunile de deszapezire, efectel
Cu toate eforturile autoritatilor, calvarul romanilor „mangaiati“ de aripa iernii nu a luat sfarsit. Astfel, in pofida faptului ca, potrivit comunicatelor transmise de „factorii implicati“ in actiunile de deszapezire, efectele rabufnirii de inceput de an a iernii au cam fost rezolvate, totusi peste 800 de localitati sunt inca in bezna, iar zeci de turisti continua sa faca un fortat „revelion al izolarii“.

Potrivit statisticii oferite ieri, la pranz, de catre reprezentantii furnizorilor de energie electrica, 818 localitati, in special din judetele din sud-estul tarii, continua sa ramana fara alimentarea cu energie. In acest sens, cele mai afectate judete sunt Vaslui, cu un numar de 157 de localitati invaluite in bezna, Galati, unde 153 de localitati sunt nealimentate cu energie electrica, Bacau, cu 140 de asezari aflate in bezna, Vrancea - 79, Buzau - 62, Braila - 53 si Constanta - 21. In opinia specialistilor, cauzele care au condus la avarierea liniilor si a stalpilor si la intreruperea alimentarii cu energie electrica a celor peste 800 de localitati sunt caderile masive de zapada, lapovita, precum si intensitatea sporita a vantului.

Zeci de turisti blocati pe Transfagarasan
Aproximativ 35 de turisti - cei mai multi bucuresteni - au fost blocati påna ieri seara la cabana „Capra“, situata pe Transfagarasan, la circa 75 km de municipiul Curtea de Arges. In zona respectiva, denumita de localnici Piscul Negru, stratul de zapada depaseste o jumatate de metru grosime, iar ninsoarea cadea ieri fara intrerupere. In ciuda faptului ca in imediata apropiere a cabanei se afla o sectie a Drumurilor Nationale Arges, interventia drumarilor este serios ingreunata de viscolul omniprezent de mai bine de 48 de ore.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.