Pe fondul celui mai intens lobby democrat de retragere din Irak, presedintele G.W. Bush a decis, in noua sa strategie care va fi prezentata saptamana viitoare, ca trupele americane din Irak vor fi suplimentate cu in jur de 9.000 de oameni, relateaza
Pe fondul celui mai intens lobby democrat de retragere din Irak, presedintele G.W. Bush a decis, in noua sa strategie care va fi prezentata saptamana viitoare, ca trupele americane din Irak vor fi suplimentate cu in jur de 9.000 de oameni, relateaza Associated Press.
""Un lucru e clar: ma voi asigura ca misiunea este clara, bine definita si realizabila"", a declarat seful Casei Albe joi, referindu-se la noul plan de continuare a ofensivei strategice in Irak. Bush a decis inlocuirea a doi dintre generalii din comandamentul suprem al fortelor militare din Irak.
Generalul David Petraeus urma sa preia conducerea efectivelor militare americane din Irak, dupa cum relateaza The Guardian. Petraeus il va inlocui pe generalul John Abizaid, iar Ryan Crocker va lua locul lui Zalmay Khalizad, actualul ambasador american in Irak.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.