La inceputul acestui an, followthemedia.com, un site de stiri care se adreseaza profesionistilor din domeniul media, citat de Mediafax, a realizat un profil al pietelor media din Romania si Bulgaria. Studiul releva faptul ca cele doua tari, care au

La inceputul acestui an, followthemedia.com, un site de stiri care se adreseaza profesionistilor din domeniul media, citat de Mediafax, a realizat un profil al pietelor media din Romania si Bulgaria. Studiul releva faptul ca cele doua tari, care au aderat la 1 ianuarie 2007 la Uniunea Europeana, au atras deja, chiar inainte de integrare, marile trusturi de presa internationale.

Marile companii de media au descoperit Bulgaria si Romania cu mai bine de cinci ani inainte de semnarea Tratatului de aderare. Ambele tari si-au liberalizat rapid legislatia din domeniul media, conformandu-se practicilor vest europene, precizeaza site-ul citat.

Potrivit aceleiasi surse, imediat ce va trece euforia integrarii, autoritatile in domeniul media de la Bruxelles vor incepe sa controleze peisajul media romanesc, domeniile de interes fiind drepturile de autor, independenta si modalitatea de finantare a posturilor publice de radio si televiziune, independenta autoritatilor nationale de reglementare in audiovizual si implementarea directivelor europene. Din punct de vedere cantitativ, media audiovizuala din Romani a a trecut printr-o activitate de achizitie mai putin intensa decat cea din Bulgaria. Cea mai recenta achizitie de pe piata romaneasca o reprezinta cumpararea, in luna septembrie a anului trecut, a postului TV K Lumea de catre compania SBS Broadcasting. Aceasta l-a redenumit Kiss TV, pentru a-l cupla cu corespondentul sau, postul de Kiss FM. In martie 2005, SBS cumparase posturile de radio Kiss FM si Star FM (devenit, ulterior, Magic FM), precum si pachetul majoritar de actiuni din Prima TV de la Cristian Burci.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.