In primele zile ale lui 2007, trei dintre posturile „in voga“ ale peisajului audiovizual autohton si-au platit politele mai vechi, din 2006, catre „politia televiziunilor“ de pe la noi, condusa de Ralu Filip.
Ele &bdquo

In primele zile ale lui 2007, trei dintre posturile „in voga“ ale peisajului audiovizual autohton si-au platit politele mai vechi, din 2006, catre „politia televiziunilor“ de pe la noi, condusa de Ralu Filip.
Ele „au virat“ nici mai mult, nici mai putin de 75.000 de lei in contul CNA drept pedeapsa pentru limbajul lui Becali din emisiunea „Miezul problemei“ de la National TV, cand l-a numit „hahalera“ si „zdreanta“ pe Cornel Nistorescu. Pentru abaterile grave de la lege au avut de platit si OTV-ul, reprezentat de prezicatorul second-hand Dorel Parv, alaturi de Ernest, care nu a considerat necesar sa cenzureze scenele reale de sex ale tradatilor in dragoste. Cele trei televiziuni mentionate au fost la egalitate la amenzi, fiecare dintre ele fiind pedepsite cu 25.000 de lei.

Asa ca de inceput de an, 3 posturi mari si tari din peisajul mioritic au primit un „cadou“ nu tocmai placut de la dragutul de CNA. Asadar „pagubitii“ sunt National TV, Prima TV si OTV, care au scos din buzunar nu mai putin de 75.000 de lei drept amenda pentru emisi uni desfasurate spre finele lui 2006 deloc pe placul „copoilor“ care supravegheaza tot ce misca pe la televizor. Amenzile vin cu oarecare intarziere deoarece consiliul CNA nu era complet si prin urmare nu avea drept de vot si cu atat mai putin de a trimite sanctiuni pe la portile televiziunilor. Acum ca totul este in regula prin curtea domnului Ralu Filip, incep pedepsele pentru cei care aveau impresia ca au scapat de ochiul vigilent al CNA.

Emisiunile care au suparat CNA in anul care tocmai s-a incheiat si care au fost sanctionate in primele zile ale lui 2007 cu amenzi de cate 25.000 de lei sunt „Miezul Problemei“ (National TV), „Tradati in Dragoste“ (Prima TV) si „Dan Diaconescu Direct“ (OTV). In prima editie a emisiunii „Miezul problemei“, de pe 24 octombrie, George Becali l-a calificat pe Cozmin Gusa ca fiind „idiot“ si „dobitoc“, urmand ca, in editia din 11 decembrie, Gigi Becali sa-si arate, inca o data, temperamentul vulcanic. La putin timp dupa ce invitatul emisiunii, Cornel Nistorescu, a declarat, printre altele, despre Becali ca este „paranoic si mascarici“, „batjocura la adresa romanilor“ si alte injurii, in platou si-a facut aparitia liderul Partidului Noua Generatie.

El s-a prezentat intr-o tinuta din care reiesea clar faptul ca a plecat in mare graba de acasa. Becali nu a ezitat, de altfel, sa arate publicului felul in care era „imbracat“: un pulover tras direct pe piele, pantaloni si pantofii, incaltati fara sosete.

Limbajul lui Becali 'pagubeste>> Nationalul cu 25.000 de lei
In clipa in care a ajuns in platou, Becali a incercat sa se calmeze si a dat mana cu moderatorul emisiunii, Madalin Ionescu. In momentul in care a vrut sa faca la fel si cu Nistorescu, acesta s-a ridicat si a iesit din studiou. Incercarile lui Becali de a-l opri, pe motiv ca nu vrea decat dreptul la replica, nu s-au soldat cu nici un rezultat.

Ramas singur cu moderatorul, Becali a afirmat ca „Nistorescu a fost colaborator sau informator al Securitatii, actionand sub numele de cod „Kaled“, numindu-l pe acesta „hahalera“ si „zdreanta“. Cum nu exista realizator care sa nu se gandeasca la audienta, nici Madalin nu face exceptie, lucru pe care nu il ascunde, dar a preferat sa nu opreasca emisiunea, deoarece „lucrurile nu au scapat de sub control, am facut tot posibilul sa nu se sara calul si nimeni nu a agresat fizic pe nimeni“, s-a limitat doar la cateva incercari timide precum „va rog eu frumos sa nu-l mai numiti papagal“, referindu-se la Becali care preluase de-a dreptul controlul emisiunii, fiind de neoprit in avalansa de injurii la adresa lui Nistorescu. Ulterior, emisiunea a fost continuata in editia din 13 decembrie, cand Becali a spus ca acelasi Nistorescu este „diavol“, „jigodie“ si „informator“.

CNA: 'Principalul vinovat este tot postul asta, care e ca o casa fara usa>>
Presedintele CNA, Ralu Filip, a spus ca cele trei editii au doua probleme: una legata de post, care i-a permis lui Becali sa intre in emisiune neinvitat, si alta legata de moderator, care a acceptat limbajul injurios folosit de invitati.
Gelu Trandafir, nou membru CNA, a calificat situatia drept „fara precedent“, spunand ca moderatorul i-a permis lui Becali sa controleze intreaga emisiune din momentul in care a intrat in studio.

„Daca eu eram moderatorul unei astfel de emisiuni, cu riscul de a pierde audienta, as fi rugat sa se dea publicitate sau videoclipuri cu zapada si as fi facut curatenie in casa mea“, a spus si Cristina Trepcea. Amenda de 25.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.