Migratia primarilor nu a putut fi stopata nici cu intrarea in vigoare a noului Statut al alesilor locali, concluzia unui studiu al Institutului pentru Politici Publice (IPP) relevand ca „in medie, in fiecare zi cate un primar si-a schimbat par
Migratia primarilor nu a putut fi stopata nici cu intrarea in vigoare a noului Statut al alesilor locali, concluzia unui studiu al Institutului pentru Politici Publice (IPP) relevand ca „in medie, in fiecare zi cate un primar si-a schimbat partidul“. PD este marele beneficiar al migratiilor si a reusit sa-si dubleze numarul de primari. IPP arata ca aproximativ 27% din totalul primarilor din tara si-au schimbat in 2006 partidul pe listele caruia au candidat, iar 12% au plecat inca din perioada iunie 2004 - decembrie 2005.

Alesii locali au migrat catre formatiunile de la putere - PD si PNL, perdanta fiind opozitia. „De la momentul ultimelor alegeri locale si pana dupa al doilea an de mandat monitorizat, in medie, in fiecare zi, cate un primar si-a schimbat partidul pe listele caruia candidase“, arata Adrian Moraru, coordonatorul acestei cercetari. Marele beneficiar al migrarilor este PD care a atras, doar in primul an, 99 de primari de prin ograda altor partide. Migratia s-a accentuat si mai mult in 2006, inainte de intrarea in vigoare a Statulului alesilor locali care obliga primarii si consilierii sa-s i precizeze clar optiunea pentru un partid, schimbarea ulterioara a acestuia ducand la pierderea mandatului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.