Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, va afla peste trei zile daca sansele sale de a fi eliberat conditionat sunt sau nu reale. Judecatoria sectorului 5 va dezbate marti solicitarea ortacului-sef, sustinuta si de avizul favorabil al comisiei specia
Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, va afla peste trei zile daca sansele sale de a fi eliberat conditionat sunt sau nu reale. Judecatoria sectorului 5 va dezbate marti solicitarea ortacului-sef, sustinuta si de avizul favorabil al comisiei speciale de la Penitenciarul Rahova.
Dupa ani buni de cautari, se pare ca fostul ""Luceafar al Huilei"" a descoperit in sfarsit secretul drumului spre libertate: artele frumoase si credinta in Dumnezeu. Cei opt membri ai comisiei din penitenciar au fost vadit impresionati de religiozitatea lui Cozma si de multiplele sale inclinatii artistice si sportive.
""Detinutul a dat dovezi de indreptare, in sensul ca a manifestat interes deosebit pentru activitatile cu caracter religios , sportiv, recreativ, a participat la actiunile educative din cadrul sectiei, la Clubul Central, Cenaclul literar, pictura, artizanat"", se arata in raportul favorabil.
BONUS. In ultimele sase luni ortacul nu a mai primit nici o sanctiune, dar a fost recompensat ""de patru ori cu suplimentarea drepturilor la pachet si vizita pentru interesul manifestat in cadrul activitatilor educative"", se arata in documentul citat. Aceasta este a treia incercare a lui Cozma de a iesi din inchisoare inainte sa-si ispaseasca integral condamnarile primite pentru mineriadele din 1991 si 1999. In cazul unei decizii favorabile, ortacul ar scapa de zece luni dupa gratii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.