Scandalul legat de sefia ANRC continua cu o lovitura de teatru venita dinspre Palatul Victoria. Dan Georgescu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), a devenit presedinte al proaspat infiintatei Autoritati Nationale

Scandalul legat de sefia ANRC continua cu o lovitura de teatru venita dinspre Palatul Victoria. Dan Georgescu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), a devenit presedinte al proaspat infiintatei Autoritati Nationale pentru Reglementarea in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANCTI), printr-o decizie semnata de premierul Calin Popescu Tariceanu la 29 decembrie.

Asta dupa ce parea ca Ion Smeeianu (fostul presedinte al ANRC) il va inlocui pe Georgescu la conducerea ANRC dupa ce a castigat un proces la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Hotararea dispunea reinstalarea lui Smeeianu in functia detinuta anterior emiterii actului, acesta urmand sa primeasca si despagubiri din partea premierului, reprezentand salariul indexat si recalculat.

SCHIMBAREA SCHIMBARII. La circa doua saptamani de la hotararea instantei, Guvernul a gasit solutia: Smeeianu nu mai poate fi presedintele ANRC daca nu mai exista aceasta institutie. Asa ca ANRC a fost reorganizata si transformata printr-o ordonanta de urgenta in ANRCTI.

Motivatia oficiala este armonizarea legislatiei nationale cu cea comunitara, avand in vedere nevoia reglementarii domeniului tehnologiei informatiilor in stransa legatura cu sectorul postei si comunicatiilor electronice, dar si necesitatea unui cadru institutional de reglementare a transmisiilor de date. ANRCTI va functiona sub coordonarea primului-ministru, va prelua atributiile ANRC-ului si ii are ca presedinte pe Dan Georgescu si ca vicepresedinte pe Hartan Alexandrina-Luminita.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.