François Pinault, un important om de afaceri francez si presedinte al retailerului francez PPR, a precizat ca inca se mai gandeste in privinta lansarii unei oferte de preluare pentru Suez SA, "iar toate posibilitatile raman deschise". In urma anuntu
François Pinault, un important om de afaceri francez si presedinte al retailerului francez PPR, a precizat ca inca se mai gandeste in privinta lansarii unei oferte de preluare pentru Suez SA, "iar toate posibilitatile raman deschise". In urma anuntului miliardarului francez, actiunile companiei au inregistrat cotatii record.
Compania Artemis, aflata in posesia Pinault, a remis un comunicat prin ajutorul postei electronice, prin care a raspuns unei solicitari a organismelor de reglementare franceze, facandu-si clare intentiile pentru Suez. Solicitarea organismelor franceze vine pe fondul relatarii facute saptamana trecuta de publicatia franceza Capital, conform careia Pinault ar urma sa faca o oferta ostila de 70 de miliarde de euro (92 de miliarde de dolari) pentru compania cu sediul in Paris.
Cotatia actiunilor Suez a consemnat o crestere de 3,24 de precente. La ora 10:26 din Paris, titlurile companiei s-au majorat cu 67 de centi (1,7%), atingand o valoare de 39,9 de euro/titlu. Astfel, capitalizarea de piata a Suez a ajuns la 51 de miliarde de euro.
"Pinault studiaza cu siguranta toate amanuntele", a declarat Franck Henin, un manager al fondului Richeliu Finance, in Paris. "Pinault ar putea revinde anumite active care starnesc interesul mai multor partide. Astfel si-ar putea recupera chiar mai mult din banii investiti, intr-o perioada scurta de timp", a precizat Henin.
In luna octombrie se vorbea de o alianta dintre grupul italian de utilitati Enel si François Pinault, pentru preluarea Suez. Afaceristul francez urma sa rascumpere ulterior, in nume propriu, pentru suma de 18 miliarde de euro, divizia Suez, cu activitati in domeniul distributiei de apa si al mediului.
Compania Enel si-a exprimat intentia de a achizitiona Suez si divizia belgiana a acesteia, Electrabel, inca din luna martie, dar demersul italienilor a fost blocat de anuntul Frantei privind fuziunea companiilor Suez si Gaz de France, care a generat tensiuni politice intre Guvernele francez si italian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.