Membrii comisiilor de privatizare ale BCR si CEC au strans bani frumosi de pe urma acestei activitati. Seful celor doua comisii, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a castigat aproape 1,8 miliarde de lei vechi, conform declaratiei sale de avere
Membrii comisiilor de privatizare ale BCR si CEC au strans bani frumosi de pe urma acestei activitati. Seful celor doua comisii, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a castigat aproape 1,8 miliarde de lei vechi, conform declaratiei sale de avere. Tot anul trecut el si-a cumparat si o motocicleta, Husaberg, de aproape 7.000 de euro, si si-a angajat fiul la compania PUB Euroconsulting SRL, la care este actionar. Si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a castigat anul trecut 112.610 lei, adica peste un miliard de lei vechi, ca membru al comisiei de privatizare a BCR, si 26.762 lei ca membru al comisiei de privatizare a CEC. El si-a deschis un cont curent in valoare de 92.854 lei.
Ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, i-au intrat in buzunar tot peste un miliard de lei vechi. Bani care i-au permis sa-si deschida un depozit bancar de peste o suta de mii de lei la Bancpost. De la minister, Barbu a castigat 55.482 lei.

VANZARI. Nici pentru presedintele Traian Basescu anul financiar 2006 nu a fost lipsit de ""evenimente"". El a vandut autoturismul Peugeot 407 cu 112.647 lei. Din salariu, lui Basescu i-au intrat in buzunar 60.025 lei, iar din indemnizatiile de deplasare 4.200 de euro si 3.600 de dolari. Premierul Tariceanu si-a dublat numarul actiunilor detinute la Clubul Vinului si si-a angajat sotia la propria firma. El a declarat dividende repartizate si neincasate de 1,89 milioane de lei de la firma Automotive Trade Services (ATS) si un venit net anual incasat de la Guvern de 54.948 lei, dar si 36.900 lei incasati de sotia sa sub forma de salariu de la firma ATS, importatorul general al autovehiculelor Citröen. Varujan Vosganian, noul ministru al Economiei, si-a triplat banii din conturi in urma vanzarii unui teren din municipiul Focsani: are in cont 356.000 lei, fata de 118.000 lei cat avea in februarie 2006.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.