Sucul concentrat de rosii este binevenit in sezonul rece, datorita continutului de vitamine si minerale. Mai ales daca este un suc din rosii proaspete, fara coloranti si conservanti adaugati, asa cum este ""Da€™ajuda simples concentrado"".

Sucul concentrat de rosii este binevenit in sezonul rece, datorita continutului de vitamine si minerale. Mai ales daca este un suc din rosii proaspete, fara coloranti si conservanti adaugati, asa cum este ""Da€™ajuda simples concentrado"".

""Da€™ajuda simples concentrado"" este un suc concentrat obtinut din rosii proaspete, de calitate superioara, fara coloranti si conservanti adaugati, precizeaza specialistul nostru, profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi. Dovada o reprezinta ingredientele: rosii intre 12% si 15% substanta solida, sare 2%, zahar 0,6%.

ETICHETA. Produsul beneficiaza de o eticheta nutritionala detaliata raportata la o portie, reprezentand 25 de grame de suc concentrat. Fiecare portie are o densitate calorica de 30 Kcal, glucide 7 grame, reprezentand 2% raportat la o dieta zilnica standard de 2.000 de calorii, aproximaiv 1 gram de proteina vegetala, 0 grame lipide, 1 gram de fibre alimentare, reprezentand 4% din aportul zilnic necesar, 5,8 mg calciu, fier 0,5 mg, reprezentand 4% din doza zilnica, sodiu 700 mg, reprezentand 29% din doza zilnica recomandata. Produsul nu contine gluten, putand fi consumat si de suferinzii de celiachie.

CONCLUZII. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca ""este un produs recomandat tututor consumatorilor, avand o densitate calorica mica (120 Kcal/100 grame) si un continut care pastreaza compozitia rosiilor, inclusiv licopenul, o substanta biologic activa, dovedit stiintific ca previne aparitia unor forme de cancer"". Este recomandat pentru asezonarea multor feluri de mancare, mai ales iarna, cand rosiile sunt mai scumpe si mai rare. In dietele hiposodate se va tine seama de aportul de sare. Poate fi consumat si de diabetici, tinand seama de continutul in glucide. De asemenea, este recomandat in dietele sanatoase de mentinere a greutatii normale a corpului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.