Astfel, tuica s
De la 1 ianuarie 2007, producatorii de bauturi vor fi obligati sa plateasca accize, indiferent daca bautura este produsa in scop comercial sau nu, potrivit noului Cod Fiscal, care a intrat in vigoare de la inceputul acestui an.
Astfel, tuica si rachiurile din fructe privind consumul propriu al gospodariilor individuale, in limita unei cantitati de 50 litri de produs pe an, cu concentratie alcoolica de 100 la suta din volum, va fi accizata, incepand cu acest an, prin aplicarea unei cote de 50 la suta din cota standard a accizei aplicata alcoolului etilic.
Alcoolului produs in distilerii mici i se aplica accize specifice reduse
De asemenea, pentru alcoolul etilic care este produs in micile distilerii si a caror productie nu depaseste 10 hectolitri alcool pur pe an, se vor aplica accize specifice reduse.
Micile distilerii care sunt constituite independent din punct de vedere juridic si economic, care nu functioneaza sub licenta de produs a unei alte distilerii si care indeplinesc conditiile cerute de norme beneficiaza de nivelul redus al accizelor.
Prin gospodarie individuala se intelege gospodaria care apartine unei persoane fizice producatoare, a carei productie este consumata de aceasta si membrii familiei sale.
Producerea tuicii pentru consumul propriu va putea fi realizata de gospodariile care au in dotare, insa, instalatii corespunzatoare normelor sanitar-veterinare. Astfel, aceste instalatii trebuie sa fie de tip alambic si nu coloane, si vor trebui inregistrate la autoritatea fiscala teritoriala, impreuna cu declaratiile aferente.
Producatorii de vinuri vor fi inregistrati la autoritatea fiscala teritoriala
In ceea ce-i priveste pe producatorii de vinuri linistite care intentioneaza sa produca, in vederea comercializarii, o cantitate medie anuala mai mica de 200 hectolitri de vin, acestia vor fi obligati, de la 1 ianuarie 2007, sa se inregistreze la autoritatea fiscala teritoriala prin administratia finantelor publice in a carei raza teritoriala isi au domiciliul, potrivit hotararii pentru modificarea si completarea Normelor Metodologice aprobate prin H.G. nr. 44/2004.
Producatorii de vinuri vor fi constransi sa declare lunar cantitatea de vin produsa si comercializata.
In conditiile in care, pana la sfarsitul anului in care a fost obtinuta productia, se va constata o productie care depaseste 200 hectolitri, producatorul va trebui sa se autorizeze ca antredepozitar autorizat.
In urma obtinerii autorizatiei de depozit, fara a se tine cont de productia realizata in perioada urmatoare, producatorul nu mai poate reveni la statutul de mic producator de vinuri linistite.
Micii producatori pot comercializa in vrac vinuri linistite, in sistem en-gros, catre magazine specializate in vanzarea vinurilor, de catre unitatile de alimentatie publica.
Despre autor:
Sursa: Curierul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Shakira, virală pe TikTok după ce a vorbit în limba română. Cum a ajuns...
Sursa: kudika.ro
-
Intimitățile unei fete cuminți
Sursa: garbo.ro