Guvernul Calin Popescu Tariceanu a facut un cadou de Sarbatori unor subsecretari de stat din MAE. Prin Hotararea Guvernului nr. 1.651 din 22 noiembrie 2006 a modificat pe picior actul normativ anterior, respectiv nr. 100/2004 privind organizarea si

Guvernul Calin Popescu Tariceanu a facut un cadou de Sarbatori unor subsecretari de stat din MAE. Prin Hotararea Guvernului nr. 1.651 din 22 noiembrie 2006 a modificat pe picior actul normativ anterior, respectiv nr. 100/2004 privind organizarea si functionarea MAE. „Promovarea“ a fost deja publicata in Monitorul Oficial nr. 961 din 29 noiembrie 2006, pentru ca beneficiarii sa-si intre mai repede in drepturi. Adica sa devina secretari de stat cu acte in regula si salarii in consecinta. In timp ce politicienii vorbesc de necesitatea restructurarii guvernului, premierul legifereaza scheme cu fundite.

Guvernul Calin Popescu Tariceanu a facut un cadou de Sarbatori unor subsecretari de stat din Ministerul Afacerilor Externe. Prin Hotararea Guvernului nr. 1.651 din 22 noiembrie 2006 a modificat pe picior actul normativ anterior, respectiv nr. 100/2004 privind organizarea si functionarea M.A.E. „Promovarea“ a fost deja publicata in Monitorul Oficial nr. 961 din 29 noiembrie 2006, pentru ca beneficiarii sa-si intre mai repede in drepturi. In afara de faptul ca decizia respectiva oco leste binisor legile in vigoare, problema care se pune, poate chiar mai acut (pentru ca de slalomul pe langa lege ne obisnuiseram deja), este cea a cheltuirii banului public in sectorul guvernamental. Premierul vorbeste de restructurare si face supradimensionare. Unora li se acorda puteri sporite, implicit bani mai multi. Premierul continua insa sa vorbeasca despre restructurare, spunand ca a si gasit cheia succesului, cu care a descuiat poarta democratilor: Imediat dupa focul de artificii din noaptea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, va transforma Ministerul Integrarii Europene, condus in prezent de democrata Anca Boagiu, in... Ministerul Dezvoltarii Regionale. Ei?Asta da, restructurare. Schimbi placuta de la poarta, calaretul de la masa sedintelor Guvernului si bifezi inca o decizie politica majora. Apoi informezi Europa si dai in bumbi sa nu-ti rada prea multi in nas.

Constitutia Romaniei, republicata, prevede, la art. 108:
*Guvernul adopta hotarari si ordonante.
*Hotararile se emit pentru organizarea executarii legilor.
Legea nr. 90 din 26 martie 2001privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare stipuleaza, la art. 15:
*„Primul-ministru numeste si elibereaza din functie: (...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.