Taxele locale aferente cladirilor si terenurilor achizitionate in leasing vor fi platite direct de utilizatori, si nu de firmele de leasing, cum au prevazut, pana acum,  reglementarile, potrivit unei propuneri de modificare a Codului Fiscal ina
Taxele locale aferente cladirilor si terenurilor achizitionate in leasing vor fi platite direct de utilizatori, si nu de firmele de leasing, cum au prevazut, pana acum, reglementarile, potrivit unei propuneri de modificare a Codului Fiscal inaintata de Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB). „Asociatia noastra a propus guvernului ca impozitul aferent cladirilor achizitionate in leasing sa fie platit direct de cei care achizitioneaza aceste cladiri, si nu de companiile de leasing finantatoare ale achizitiei“, a declarat, recent, secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu. Potrivit proiectului respectiv, “pentru cladirile ce fac obiectul contractelor de leasing financiar pe intreaga durata a acestuia, impozitul pe cladiri se datoreaza de locatar”.

Impozitul pe cladiri datorat de persoanele juridice pe perioada de leasing financiar se determina pe baza valorii negociate intre parti, fara Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.