Tarifele percepute de companiile de asigurare pentru politele de raspundere civila auto (RCA) se vor majora, incepand cu 1 ianuarie 2007, cu 43% pentru persoanele fizice si cu 68% pentru companii, potrivit unei analize comparative a primelor calcula
Tarifele percepute de companiile de asigurare pentru politele de raspundere civila auto (RCA) se vor majora, incepand cu 1 ianuarie 2007, cu 43% pentru persoanele fizice si cu 68% pentru companii, potrivit unei analize comparative a primelor calculate pentru anul viitor de catre companiile de asigurari. Aceasta majorare a tarifelor a fost motivata diferit. In timp ce reprezentantii companiilor de asigurari au motivat prin faptul ca RCA-ul va acoperi incepand de anul viitor si Cartea Verde, adica riscurile de raspundere civila auto in afara tarii, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu, a sustinut ca scumpirile sunt cauzate de cresterea daunalitatii, pe fondul majorarii preturilor de manopera in service-uri, precum si a pieselor de schimb. Indiferent de explicatii, avantajati de aceasta situatie vor fi cei care circula frecvent in afara tarii, suma platita pentru RCA acoperind si cheltuielile cu Cartea Verde.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.