Dupa ani de zile de negocieri dure, in care oficialii de la Bruxelles ne-au servit pe rand dusuri reci, batai prietenesti pe umar, dar si incurajari pe drumul integrarii europene, Romania isi oficializeaza intrarea in randul statelor comunitare. Ofic
Dupa ani de zile de negocieri dure, in care oficialii de la Bruxelles ne-au servit pe rand dusuri reci, batai prietenesti pe umar, dar si incurajari pe drumul integrarii europene, Romania isi oficializeaza intrarea in randul statelor comunitare. Oficialii de la Bucuresti si cei ai Uniunii Europene vor petrece impreuna Revelionul Integrarii in Capitala. In timp ce presedintele Basescu va participa la spectacolul de sunet si lumini din Piata Universitatii, Cabinetul Tariceanu va sarbatori evenimentul alaturi de inalti oficiali europeni, printre care Olli Rehn, Josep Borell, Graham Watson, Jonathan Scheele si baroana Emma Nicholson, in Piata Revolutiei. Pana la miezul noptii, oaspetii straini vor avea ocazia sa invete sa danseze "Hora Bucuriei", dans conceput special pentru noaptea dintre ani. Pe 31 decembrie, dupa-amiaza, drapelul UE va fi ridicat simultan la Palatul Victoria si in toate capitalele de judet ale tarii. Garda de onoare va prezenta onorul, iar fanfara va intona imnul Uniunii. In cursul serii, premierul si oficialii straini vor lua parte la un concert de gala organizat la Ateneul Roman. Vor fi prezentate dansuri traditionale si obiceiuri de Anul Nou, concertul fiind urmat de un dineu oferit de seful Executivului. Revenind la programul special pregatit in Piata Universitatii, mentionam ca la miezul noptii de la scena amenajata in fata Teatrului National va pleca un pod catre ceasul de la Universitate. Seful statului va tine imediat un discurs.

Basescu, pe "podul" catre ceasul de la Universitate


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.