- "Trei pasi" pana la Europa
Sau trei pasi pana la normalitate. Exprimat in termenii proprii distantei geografice dintre lumi, sau dintre civilizatii, timpul pana la recuperarea locului nostru pierdut candva de pe vechiul continent este foarte

- "Trei pasi" pana la Europa
Sau trei pasi pana la normalitate. Exprimat in termenii proprii distantei geografice dintre lumi, sau dintre civilizatii, timpul pana la recuperarea locului nostru pierdut candva de pe vechiul continent este foarte aproape.

- Romania se va retrage din toate acordurile comerciale cu tari din afara UE in care este parte. Aderarea aduce trecerea tarii noastre la aplicarea cadrului juridic comunitar al relatiilor comerciale externe al UE.

- Sectorul constructiilor va suporta schimbari incepand cu 2007, proiectarea locuintelor urmand sa respecte noi standarde. Materialele de constructii produse in Romania vor trebui sa fie certificate pentru a putea fi comercializate in statele membre ale UE.

- De luni putem calatori in tarile membre ale Uniunii Europene numai cu cartea de identitate, dar MAI recomanda si folosirea pasaportului. Conditiile de calatorie si rezidenta aplicabile romanilor de la 1 ianuarie 2007 sunt reglementate de Directiva CE nr. 38/2004.

- Economiile Romaniei si Bulgariei vor creste puternic in cursul anului urmator, avantajate de integrarea in Uniunea Europeana la data de 1 ianuarie 2007, potrivit unui studiu realizat de Unicredit. Analistii grupului apreciaza ca rata de crestere a Produsului Intern Brut se va mentine la un nivel apropiat de sapte procente.

- Pe parcursul anului 2006 fondurile straine de investitii au jucat tare la bursa intrand in actionariatul companiilor romanesti listate la cota bursei. Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana ar putea aduce noi investitori la bursa, in special din randul fondurilor de investitii straine.

- Banii europeni destinati investitiilor in infrastructura si constructia unor sali destinate organizarii de evenimente vor creste importanta segmentului de turism de afaceri.

- Aproape 3 milioane de romani si bulgari lucreaza pe teritoriul Uniunii Europene, la care Romania si Bulgaria vor adera la 1 ianuarie 2007. Doua milioane de emigranti din Romania au plecat la lucru in Vest, iar numarul bulgarilor care lucreaza in tarile UE este estimat la circa 800.000.

- Impozitele locale pentru autoturismele cu motoare mai mici de 1,6 litri vor fi dublate incepand cu anul viitor, iar proprietarii masinilor cu capacitate cilindrica mare vor plati taxe de minimum 1.800 lei, urmand sa fie introdusa si o taxa de prima inmatriculare.

- Tariceanu spune ca, in varianta optimista, Romania va ajunge la nivelul statelor UE in 20 ani. Daca mediul economic si politic este nefavorabil, intervalul in care vom recupera decalajele ar putea ajunge la 40 de ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.