Confirmand asteptarile din piata, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 8,75%. "Pe baza datelor disponibile in prezent, Consiliul de administratie al BNR a hotarat mentinerea rate
Confirmand asteptarile din piata, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 8,75%. "Pe baza datelor disponibile in prezent, Consiliul de administratie al BNR a hotarat mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 8,75 la suta pe an si controlul lichiditatii in vederea asigurarii conditiilor monetare compatibile cu atingerea obiectivelor de dezinflatie pe termen mediu", arata un comunicat al Bancii Nationale. Totodata, BNR se declara ingrijorata de avansul cererii in contextul cresterii investitiilor.
"Perpetuarea excedentului de cerere pe fondul unor ritmuri inalte de crestere a investitiilor si consumului - sustinute inclusiv de politicile bugetara si de venituri - fac necesara mentinerea unor conditii monetare restrictive care sa asigure sustenabilitatea dezinflatiei pe termen mediu", se arata in comunicat. Urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie a Bancii Nationale dedicata politicii monetare va avea loc pe data de 9 februarie 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.