Un film in regia Sofiei Coppola Castigatoarea Premiului Oscar Sofia Coppola aduce pe marele ecran o proaspata interpretare a legendarei regine adolescente a Frantei, Maria Antoaneta. Promisa regelui Ludovic al XVI-lea, naiva Maria Antoaneta este a

Un film in regia Sofiei Coppola

Castigatoarea Premiului Oscar Sofia Coppola aduce pe marele ecran o proaspata interpretare a legendarei regine adolescente a Frantei, Maria Antoaneta. Promisa regelui Ludovic al XVI-lea, naiva Maria Antoaneta este aruncata in mijlocul opulentei curti a regelui Frantei. Singura, fara calauzire si ratacita in aceasta lume periculoasa, tanara Maria Antoaneta se razvrateste impotriva atmosferei izolate de la Versailles si, de-a lungul vietii, devine cea mai neinteleasa regina a Frantei.

Printesa. Kirsten Dunst interpreteaza rolul tinerei printese a carei soarta a devenit izvor de mit si legenda. Povestea incepe cand Maria Antoaneta, la numai 14 ani, este smulsa din casa parinteasca si din grupul ei de prieteni si trimisa in sofisticata si decadenta curte de la Versailles, in stralucitorul palat de langa Paris. Maria Antoaneta nu este decat un pion in aceasta casatorie aranjata, al carei unic scop este intarirea relatiilor politice intre doua natiuni. In spatele toaletelor luxoase, ea este o tanara femeie speriata si confuza, inconjurata de detractori rautaciosi, lingusitori si barfe. Prinsa in capcana de conventiile noului ei regim de viata, Maria Antoaneta trebuie sa gaseasca o cale pentru a se integra in complexa si inselatoarea lume a Versailles-ului.

Video & DVD


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.