Inainte de film, cineva a scris o cartea€¦Polirom intra si pe piata de thriller. Noua serie, intitulata chiar ""Thriller"", este cea de-a patra colectie de traduceri din literatura universala de la Polirom, dupa ""Biblioteca Polirom"", ""Ch
Inainte de film, cineva a scris o cartea€¦Polirom intra si pe piata de thriller. Noua serie, intitulata chiar ""Thriller"", este cea de-a patra colectie de traduceri din literatura universala de la Polirom, dupa ""Biblioteca Polirom"", ""Chic"" si ""Maigret"". Colectia ""Thriller"" de la Polirom a debutat cu romanul lui Claudio Gatti, ""Prevestirea"" - o incercare, in cheia fictiunii, de elucidare a mortii profesorului I.P. Culianu. In prezent, seria include sapte titluri. ""Egiptologul"", de exemplu, romanul lui Arthur Phillips, este un thriller amuzant, care exploateaza fapte istorice reale (epopeea arheologului care a deschis mormantul lui Tutankamon) pentru a le duce la consecinte imprevizibile. ""Crimele mozaicului"" este un volum semnat de Giulio Leoni, care a fost tradus in peste 15 limbi, care imbina o intriga politista cu atmosfera de epoca, intr-o maniera asemanatoare cu cea a lui Umberto Eco. Romanul ""Crimele mozaicului"" il are ca detectiv pe insusi Dante Alighieri. Dintre titlurile aparute mai mentionam ""Crimele luminii"" (tot Giulio Leoni), ""Frica"" (Michael Crichton), ""Omorati-i pe cei Drepti!"" (Sam Bourne) si ""Biblioteca geografului"" (Jon Fasman). Si asta nu este totul. La Polirom vor aparea in curand mai multe volume care au fost deja ecranizate: ""L.A. Confidential"", ""Dulcele sarut al Daliei"", ""Colectionarul de oase"" si ""Jurassic Park"".


Semnale Editoriale


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.