Pentru a doua oara Adela Omar si cei sapte copii ai sai au fost opriti de politisti sa iasa din tara. Motivul? Declaratia notariala trimisa de sirian sotiei sale nu are nici o valabilitate legala, nefiind semnata in fata autoritatilor romane sau
Pentru a doua oara Adela Omar si cei sapte copii ai sai au fost opriti de politisti sa iasa din tara. Motivul? Declaratia notariala trimisa de sirian sotiei sale nu are nici o valabilitate legala, nefiind semnata in fata autoritatilor romane sau libaneze.
Autoritatile de frontiera de pe Aeroportul International ""Aurel Vlaicu"" au interzis ieri iesirea din tara a sotiei sirianului Omar Hayssam si a celor sapte copii ai acestuia. Potrivit unor surse din Politie, Adela Omar s-a prezentat la aeroport la ora 8:30 impreuna cu copiii pentru a se imbarca intr-o cursa cu directia Istanbul. In urma controalelor efectuate de autoritatile de frontiera au fost descoperite nereguli in documentelele copiilor, motiv pentru care nu au fost lasati sa paraseasca tara. Omul de afaceri de origine siriana, Omar Hayssam judecat in mai multe dosare pentru infractiuni economice, dar si pentru acte de terorism in legatura cu rapirea jurnalistilor a fost dat in urmarire internationala in luna aprilie, dupa ce autoritatile au avut date concrete ca acesta a parasit tara. Adela Omar a recunoscut faptul ca mai vorbeste din cand in cand cu sotul ei si ca luna trecuta acesta i-a trimis din Liban o procura cu care putea sa iasa din tara atat ea, cat si copiii. Ea a mai declarat ca voia sa plece pentru o saptamana in Turcia de Revelion, avand deja facute rezervarile la hotel.
ILEGAL. Din punctul de vedere al Adelei, decizia autoritatilor de a nu le permite iesirea din tara este una nejustificata, deoarece in procura trimisa de sotul ei era doar o simpla eroare de tipar, in varianta originala, in limba araba, fiind consemnat corect numarul Legii 248/2005. In apararea sotiei sirianulului au sarit si persoane din anturajul lui Omar, acestia considerand ca ""este vorba despre o eroare materiala rezultata din traducerea defectuoasa a unor acte in care a fost invocata Legea 258 in locul Legii 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate"".
BALBE. Referindu-se la declaratia notariala trimisa de Omar sotiei sale, consulul Romaniei in Liban, Iancu Mihai, a precizat ca Ambasada nu autentifica documentul, potrivit legii, ci doar stampila si semnatura aplicate de Ministerul de Externe libanez. Iancu a confirmat ca cererea pentru supralegalizare a fost formulata la inceputul lunii, insa actul a fost anulat ulterior, in urma unor ""verificari recente"". Purtatorul de cuvant al MAE, Corina Vintan, a precizat ca autentificarea a fost anulata inainte ca Adela Omar sa prezinte procura politistilor de frontiera.
Adela Omar a trecut printr-o situatie similara si in luna august, cand autoritatile de pe Aeroportul International ""Henri Coanda"" au oprit iesirea din tara a ei si a celor doi copii mai mari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.