Tot inainte spre UE, Allegretto (In)canta Europa. Daca n-ar fi fost sa ne integram acolo unde ne-a fost dat (in UE, bineinteles), n-am fi avut parte de doua duplexuri de Revelion: Slatina - Bruxelles si Focsani - Roma. Cornel Diaconu este regizor

Tot inainte spre UE, Allegretto (In)canta Europa. Daca n-ar fi fost sa ne integram acolo unde ne-a fost dat (in UE, bineinteles), n-am fi avut parte de doua duplexuri de Revelion: Slatina - Bruxelles si Focsani - Roma. Cornel Diaconu este regizorul de drept si de fapt al acestor doua evenimente tv.
Slatina - Bruxelles. Trei tinere perechi selectate in urma unui concurs televizat vor spune ""DA!"" la Bruxelles, in Catedrala St. Catherine, in momentul integrarii, la ora 0:00, ora Europei Centrale. Evenimentul va fi oficiat prin satelit de primarul Municipiului Slatina, Darius Bogdan Valcov. Cu acest prilej, in Catedrala St. Catherine, Felicia Filip si Corul Allegretto vor sustine un concert extraordinar (cum altfel?). Din repertoriu nu va lipsi si ""Sanie cu zurgalai"", piesa care a devenit celebra, mai ales dupa ce Vaya con Dios ""s-a dat"" cu ea prin toata Europa! Evenimentul este organizat in colaborare cu ""La Maison Culturelle Belgo-Roumaine"", condusa de Carmen Hopartean. In spectacolul de la Slatina isi vor arata muschii Akcent, VH2, K1, Ho-ra, Spin, Dor, Mariana Ionescu si Gheorghe Rosoga.
FOCSANI - ROMA. La Roma, in fata a peste 1.000 de ""moldoveni-italieni"", Elvin Dandel (flacaul lui Ricky Dandel) va lansa in Noaptea de Anul Nou varianta italiana a eternului slagar romanesc - ""Fetite dulci ca-n Bucuresti"". Duplexul Focsani - Roma va deveni realitate datorita Asociatiei Romanilor din Italia, condusa de Eugen Terteleac. Atentie, doamnelor, domnisoarelor, domnilor si domnisorilor! La Focsani, pe scena din Piata Unirii vor evolua patru cunoscute trupe internationale: Rednex, Milli Vanilli, Snap si 2 Unlimited. Ei da, la ""batranete"", Red Nex, Milii, Snap si 2 Unlimited se ""integreaza"" in Piata Unirii!!! Selectiuni din aceste duplexuri vor fi prezentate in direct de TVR 2, incepand cu ora 0:30. Asadar, luati televizorul in brate pentru a fi cat mai aproape de Milli sau Snap!
Dar sa ne intoarcem la Allegretto, care din 15 decembrie colinda Europa! Sunt 25 de ""agenti"" care au ""misiunea"" de a se integra cu tot cu cantecul romanesc in marea Uniune Europeana. ""Au mai ramas doar cateva zile pana la concertul nostru din Catedrala St. Catherine din Bruxelles. Ne dorim sa facem un spectacol de neuitat impreuna cu marea soprana Felicia Filip. Cea mai emotionata a fost doamna profesoara Katzaliski. Succesul nostru a facut-o mai fericita decat noi toti la un loc, pentru ca a reusit sa demonstreze ca Romania poate sa insemne ceva, cel putin din punct de vedere cultural. Cu ochii plini de lacrimi, doamna profesoara ne-a spus: «Le-am tras-o!». Ne-am oprit si in Italia, la Verona, la Casa Julietei. Colega noastra Ana a jucat rolul Julietei, iar Yasen a fost Romeo. De fapt, in viata de toate zilele, Ana este indragostita de Yasen."" Declaratia oficiala a fost semnata de Ana, Oana, Yasen, Hanan si Madalina, adica Allegretto.

Vechi si noua-s toate


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.