Toma Roman jr. De mai multa vreme, baietii veseli care formau garda pretoriana a transfugitului si trasfiguratului Grieg Bivolaru au inceput sa se porcaie intre ei. Daca e sa ne luam dupa site-ul oficial al MISA, Yogaesoteric si dupa mai multe doc

Toma Roman jr.

De mai multa vreme, baietii veseli care formau garda pretoriana a transfugitului si trasfiguratului Grieg Bivolaru au inceput sa se porcaie intre ei. Daca e sa ne luam dupa site-ul oficial al MISA, Yogaesoteric si dupa mai multe documente care ne-au parvenit din interiorul miscarii, buboiul patronat de guru a copt si sta sa faca implozie.

Toata tarasenia a inceput pe la mijlocul lunii octombrie. De mai multa vreme, ciracii lua€™ Grieg aveau frumoase relatii epistolare cu ""nordicul"" din Tartasesti. Se stie ca acesta si-a autocultivat un fel de mania persecutiei si crede ca-l persecuta masonii, rozacrucienii, iluminatii din Bavaria, Grupul Biederberg si altii care n-au alta preocupare decat sa infiga ace in mojo-ul sau. Chestia asta era ca un fel de scut pentru craisorul tantrei. De fiecare data cand cineva ii spunea ceva neconvenabil, bulibasa yogagiilor baga maneaua cu complotul masonic. Ei bine, prin octombrie, o adepta a turnat gaz lampant peste conspiratiile din sinapsele creierului bivolarian.
Nicoleta da cu bomba. Cica o domnisoara botezata Nicoleta Maftei l-ar fi informat pe posesorul de plete slinoase ca se pregateste, in interiorul MISA, un complot impotriva sa. Adicatelea autoritatea lui guru ar fi subminata de catre cei pe care i-a lasat de paza la bostanarie, care au inceput sa se indoiasca de perfectiunea marelui maestru spiritual agramat. Foc si para, acesta a raspuns printr-o scrisoare citita in timpul unei spirale desfasurate pe 14 octombrie la Brasov. I-a dat la cap, suspendand-o din functia de instructor, Simonei Trandafir, una dintre cele mai vechi membre MISA. Conform Nicoletei Maftei, aceasta s-ar fi indoit, in timpul unor discutii particulare, de infailibilitatea lui Gregarian Bivolaru. Cu aceasta ocazie, au mai fost trasi de urechi Nicolae Catrina si Claudiu Trandafir, presedintele si respectiv vicepresedintele MISA, personaje foarte mediatizate atunci cand yoghinii faceau marsuri de protest, dupa arestarea si fuga lui Grieg. Tarasenia seamana ca doua picaturi de urina cosmica, ambele provenite direct de la Shiva, cu epurarile din cadrul PCUS, facute de Stalin, in anii 30.
Razboi epistolar. Imediat, au inceput sa curga scrisori, ordine si circulari, mai mult sau mai putin deschise, catre membrii MISA, din ce in ce mai confuzati. Unii instructori, printre care si Liviu Gheorghe din Brasov, recunosteau ""maretia"" lua€™ taica Grieg, dar admiteau si ca omul ar mai fi facut si oarecve greseli. Dupa unele surse, ar fi avut loc chiar si un fel de ""proces"", desfasurat in shram-ul din Pipera, unde s-ar fin impartit sanctiuni celor care se indoiau de Grieg. Cand Claudiu Trandafir a adus aminte, in cadrul unei conferinte, ca l-ar fi sfatuit pe babuinul international sa nu incerce sa iasa din tara cu o peruca de cucoana-n cap, a fost imediat apostrofat de catre ""dogmatici"". Pe site-ul oficial al MISA, Yogaesoteric, i-a raspuns indignat un nene numit Marius Monete, care l-a facut obraznic pe dl Trandafir si a ingaimat ceva cum ca guru stia oricum ca o sa o stearga si doar s-a jucat. Scrisoarea abunda de dovezi de fanatism:""aveti si manifestati brusc felurite dubii vis-a-vis de perfectiunea maestrului, cei care sunt apropiati de voi vor impartasi punctele voastre de vedere fantasmagorice si perverse si astfel mult dorita corupere a inimilor va apare""; ""sa va intoarceti la El (N.R.-e vorba de Bivolaru) cat mai repede si plini de umilinta. Exemplele ar putea continua mult si bine. Schimbul de scrisori, pe net, continuat sa curga, din cate cunoastem, ca un fluviu. Nu au lipsit acuzatii de satanism sau alte bazaconii. Din tonul acestor opere de arta, unele facute publice pe internet, am vazut ca haita adoratorilor fanatici ai maestrului gangav tragea la greu ghioage in capatanile acuzatilor, iar acestia foloseau drept raspuns, in general un ton defensiv-concesiv.
Posibile mize. Dupa cum ne-au zis sursele noastre, taraboiul asta ar avea un sens. Unul dintre cei mai mari aparatori ai lui Grieg in povestea asta a fost Mihai Stoian, seful filialei MISA din Danemarca. Ipochimenul, dupa cate ne-am dat seama, l-a ajutat enorm pe Bivolaru cand acesta s-a volatilizat din tara. Intr-o prima faza a ""exilului"" guru ar fi tras la el acasa. Stoian a fost, o perioada, un fel de curea de transmisie intre Grieg si restul lumii. Dupa ce a stat ""de-a dreapta"" mantristului si tantristului sef atata timp, merita o halca, o slanina vegetariana si el. Spre deosebire de sefa€™su, Stoian nu are probleme cu legea romana, asa ca poate sa patineze pe aici cand ii vrea tricepsul. Daca sefii alora ramasi acasa sa se puna-n spirale si asane ar fi maziliti, Stoian ar putea prelua coordonarea MISA. Care MISA s-a dovedit, multa vreme, o afacere teribil de manoasa. Nu trebuie sa ne scape din vedere si alta varianta. Dupa cum cunoastem, MISA este doar o organizatie umbrela. E posibil ca toata spalarea de rufe in public sa aiba si alt scop. Fiindca lumea stie deja cu ce se mananca organizatia mama, sa nu se creeze pentru racolat adepti si facut lovele o alta miscare, in aparenta fara legatura cu Grieg, dar controlata, de undeva de sus, tot de el.

Anexa la ""Cazul Ingerilor""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.