O eleva de la Scoala generala cu clasele I-VIII din localitatea prahoveana Berceni ne-a scris despre uniforme si despre interdictia de a avea telefoane mobile la ore. Va prezentam in continuare opiniile tinerei Adina Anghelache despre regulamentele s
O eleva de la Scoala generala cu clasele I-VIII din localitatea prahoveana Berceni ne-a scris despre uniforme si despre interdictia de a avea telefoane mobile la ore. Va prezentam in continuare opiniile tinerei Adina Anghelache despre regulamentele scolare si despre sistemul educational din Romania. Va invitam sa vedeti scoala prin ochii unui elev.

""Ce ar fi lumea fara legi? Un haos total. Dar daca aceste legi sunt exagerate si uneori chiar absurde? Toate scolile au un regulament de ordine interioara, iar in cele mai multe este interzisa venirea cu telefon mobil, machiaj si fara uniforma.
Traim intr-o Romanie in care mult prea multi elevi sunt departe de familiile lor din diferite motive. Si cu toate astea elevilor le este interzisa posesia de telefoane mobile (singura metoda de comunicare intr-un timp scurt) in incinta scolii. Directorii si profesorii se tem de folosirea lor la ore, dar, in loc sa creeze pedepse pentru cei care folosesc telefoanele la ore, ii condamna pe cei care le detin. E ca si cum, daca guvernului ii este teama ca adolescentii, in locul cartilor, prefera chat-ul, interzice accesul minorilor la internet, indiferent de necesitatile individului.
Se cere uniforma si se interzice machiajul ca o dovada a respectului elevilor pentru scoala si pentru a se elimina glumele pe care unii elevi le fac la adresa colegilor din cauza vestimentatiei. «Glumitele» vor exista intotdeauna, pentru ca ele nu vin numai din culoarea hainelor, ci si din comportament. Din libera gandire se naste stiinta, iar scoala, teoretic, ar trebui sa creeze oameni cu o larga viziune asupra lumii.
In perioada in care un individ se formeaza, perioada adolescentei, el sta in scoala sapte-opt ore pe zi, timp in care i se impune un regulament rigid. Intrebarea este cum va ajunge acel elev omul de stiinta care sa ajunga pe Marte, daca in timpul formarii sale ca om a fost indoctrinat cu idei invechite precum «iti respecti scoala doar daca esti imbracat in alb si negru»?
Romania nu poate merge pe drumul parcurs de marile puteri ale lumii, pentru ca acestea le-au bagat in cap copiilor lor ideea ca, daca isi doresc cu adevarat, pot schimba lumea, pe cand noi le bagam in cap, inca de mici, idei pe care aceste natiuni le-au aruncat demult. Si ne intrebam de ce ni se pare ca o ducem din ce in ce mai rau.
Ne putem crea un viitor mai bun prin a nu le mai pune otrava la radacina celor care reprezinta viitorul, ci lasandu-i liberi. Voi, cei care cititi aceste randuri, considerati-le o dorinta a viitorului pe care speram ca Mosul si Noul An ne-o vor indeplini: dati-ne sansa sa gandim liber.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.