Medicii de la salvare se lupta cu gripa. Medicii se asteapta la o crestere a numarului virozelor respiratorii, inclusiv a cazurilor de gripa, in conditiile scaderii bruste a temperaturii exterioare. Cei mai expusi sunt varstnicii, copiii si bolnavii

Medicii de la salvare se lupta cu gripa. Medicii se asteapta la o crestere a numarului virozelor respiratorii, inclusiv a cazurilor de gripa, in conditiile scaderii bruste a temperaturii exterioare. Cei mai expusi sunt varstnicii, copiii si bolnavii cronici.
""In Bucuresti, in 12 ore, un medic de la Serviciul de Ambulanta este obligat sa rezolve 30 de cazuri, adica de trei ori mai mult decat in mod normal. Am fost asaltati de apeluri, iar daca numarul acestora va creste in continuare ne vom transforma din medici in pacienti"", afirma dr. Alice Grasu, medic coordonator la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB). Numarul persoanelor care au apelat la SAMB a crescut cu 50% in ultimele zile. Potrivit doctorului Alice Grasu, ieri, intre orele 8:00 si 17:00, au fost inregistrate peste 700 de apeluri la salvare pentru probleme digestive, dureri toracice, stari febrile, rani in urma unor accidente rutiere, afectiuni cardiace, hipertensiune arteriala. Predominante au fost insa solicitarile pentru stari febrile si afectiuni respiratorii - peste 500 de cazuri in 24 de ore, fata de afectiunile digestive, de exemplu (150 de cazuri in 24 de ore).
TIMISOARA. Cazurile de viroza respiratorie s-au inmultit in ultimele zile si in spitalele din Timisoara, odata cu scaderea tempraturii. Medicii avertizeaza ca virusul care circula se manifesta violent si ca persoanele care au aceste simptome trebuie sa mearga urgent la medicul de familie. ""Este o viroza cu stari generale destul de grave, cu febra mare, in jur de 39 de grade, cu dureri de cap intense. In unele cazuri, apar varsaturi si dureri in gat, la inghitire"", semnaleaza dr. Virgil Musta, medic specialist de la Spitalul ""Victor Babes"" Timisoara. Medicii ne sfatuiesc sa evitam pe cat posibil transportul in comun si pe cei care tusesc langa noi. Sa bem multe lichide, sa mancam fructe si legume proaspete. De asemenea, este recomandat un supliment de vitamine.

Probleme in spitale


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.