Secretariatul Permanent pentru Afaceri Europene din Cancelaria premierului si doua directii din cadrul Ministerului Integrarii Europene vor fi comasate, proces din care va rezulta infiintarea Departamentului pentru Afaceri Europene. Masura a fost apr
Secretariatul Permanent pentru Afaceri Europene din Cancelaria premierului si doua directii din cadrul Ministerului Integrarii Europene vor fi comasate, proces din care va rezulta infiintarea Departamentului pentru Afaceri Europene. Masura a fost aprobata in ultima sedinta de Guvern din acest an si va intra in vigoare la 1 ianuarie 2007. Noua structura va coordona la nivel national procesul de formare a pozitiei Romaniei in cadrul UE. Premierul Tariceanu a anuntat ca Executivul va adopta o hotarare pentru infiintarea Departamentului de Afaceri Europene, care va functiona in subordinea primului-ministru, si va "recalibra" activitatea MIE, care se va ocupa de probleme privind dezvoltarea regionala. El a precizat ca departamentul nu va fi condus de actualul ministru al Integrarii Europene, Anca Boagiu (PD), aceasta urmand sa se ocupe in continuare de activitatea MIE. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.