Pompliu Bota, initiatorul Baroului Constitutional, este urmarit penal de procurorii Parchetului General, in dosarul in care se cerceteaza legalitatea Baroului ce functioneaza paralel cu cel al avocatilor „traditionali“. Scandalul dureaza
Pompliu Bota, initiatorul Baroului Constitutional, este urmarit penal de procurorii Parchetului General, in dosarul in care se cerceteaza legalitatea Baroului ce functioneaza paralel cu cel al avocatilor „traditionali“. Scandalul dureaza de mai bine de un an si a atins punctul culminant in aceasta toamna, cand reprezentantii baroului clasic au intrat in greva. Greva s-a incheiat, insa acestia au precizat ca protestele membrilor Uniunii Nationale a Barourilor din Romania ar putea fi reluate din 15 ianuarie 2007, daca Parchetul General nu va solutiona plangerile lor impotriva „avocatilor ilegali ai lui Pompiliu Bota. Ramane de vazut daca greva preconizata pentru 15 ianuarie poate fi evitata.

Pompiliu Bota (foto), initiatorul Baroului Constitutional, este urmarit penal de catre procurorii Parchetului General, in dosarul in care se cerceteaza legalitatea Baroului ce functioneaza paralel cu cel al avocatilor. Scandalul dureaza de mai bine de un an si a atins punctul culminant in aceasta toamna, atunci cand reprezentantii baroului clasic au intrat in greva. Demersul acestora a bulversat activitatea in instante si a tras un puternic semnal de alarma. Ingrijorata de tensiunea creata, noul procuror general al Romaniei, Laura Kovesi, a promis ca va solutiona acest caz in cel mai scurt timp posibil. Tot atunci, Kovesi a decis destituirea unuia dintre procurorii implicati in acest dosar pentru tergiversarea cercetarilor. Primele semne ca ancheta a avansat s-au vazut joi, atunci cand au fost demarate cercetarile care-l vizeaza pe Pompiliu Bota.

Greva s-a incheiat luna trecuta, insa acestia au precizat ca protestele membrilor Uniunii Nationale a Barourilor din Romania ar putea fi reluate din 15 ianuarie 2007 daca Parchetul General nu va solutiona, pana atunci, plangerile depuse de barourile clasice impotriva „avocatilor ilegali“ din Baroul Constitutional al lui Pompiliu Bota. Ramane de vazut daca ultimele informatii au detensionat situatia si daca greva preconizata pentru 15 ianuarie poate fi evitata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.