Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, vorbeste in termeni nu tocmai laudativi despre performantele sportive ale anului care se incheie. „A fost un an prost din punctul de vedere al performantelor, recunoaste Dobrescu. Oficialul COSR spera
Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, vorbeste in termeni nu tocmai laudativi despre performantele sportive ale anului care se incheie. „A fost un an prost din punctul de vedere al performantelor, recunoaste Dobrescu. Oficialul COSR spera ca 2007 sa insemne revirimentul de care este nevoie si spera ca Octavian Belu sa fie liantul care sa reinoade performantele sportive ale momentului cu obiectivele pe termen lung ale sportului romanesc.

- Domnule Dobrescu, cum caracterizati anul sportiv 2006?

- Nu trebuie sa ne ascundem dupa degete. A fost un an prost pentru sportul romanesc. Este ingrijorator, pentru noi, mai ales in perspectiva JO de la Beijing, din 2008. Curios este ca, in comparatie cu alti ani, sporturile de echipa au fost mult mai bine reprezentate la nivelul performantei, handbalul, polo-ul, chiar si baschetul si voleiul putand ajunge, dupa multi ani, la Jocurile Olimpice!

- Sunt cauze speciale pentru contraperformantele din acest an?

- Eu nu le-as numi contraperformante, ci, mai degraba, rezultate modeste. In ultimii ani, sportivii nostri ne-au obisnuit cu performante excelente, iar 2006 a fost mult mai sarac. Nu cred ca este cazul sa ne lamentam, sa cautam vinovati, ci sa ne trezim si sa invatam din greselile care s-au facut. Va trebui sa imbunatatim infrastructura, baza de selectie. Sportul trebuie sa fie altfel bagat in seama de catre Guvern, dar si de catre sponsori puternici.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.