Ca rockul, jazzul si bluesul au fost date jos de pe marile scene si trimise in „underground“ nu mai e o noutate pentru nimeni. Maneaua si rapul sunt acum la moda. Cu toate acestea, jazzul, rockul, cafe-concertul supravietuiesc, si inca d
Ca rockul, jazzul si bluesul au fost date jos de pe marile scene si trimise in „underground“ nu mai e o noutate pentru nimeni. Maneaua si rapul sunt acum la moda. Cu toate acestea, jazzul, rockul, cafe-concertul supravietuiesc, si inca destul de bine, prin cluburile private, cu un public selectionat dupa masurile si acordurile heavy, ori cele mai soft, ale bluesului. Ceva mai bine sta rockul alternativ, cu o audienta mai mare, considerat mai „radio-frendly“ de catre casele de discuri. In replica, a aparut destul de recent bluesul alternativ. Din aceleasi considerente. Una dintre trupele care se zbat in zona gri sa readuca la lumina jazz-rockul este „Cyfer's Sin“. Iar laudabil este ca promotorul trupei, Cyfer, cum ii spun prietenii, vrea sa dea o sansa oricui. Cyfer este organizatorul unor seri de jam (in fiecare marti, la „Big Mamou“), unde oricine poate urca pe scena, sa cante cat, dar, mai ales, cum „il tin curelele“.

„Incerc sa las pe oricine sa cante, e un soi de spectacol-open, si pot sa spun ca este o reusita. Din acest gen de jam-uri au aparut trupe noi, care incet-incet s e fac auzite, ceea ce e un lucru bun pentru miscarea rock.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.