Municipalitatea pregateste o hotarare pentru transmiterea unor suprafete de teren de mare interes economic in folosinta gratuita a companiei Luxten Lighting SA. Concesionarul serviciului de iluminat public din Bucuresti are dreptul la teren pentru i
Municipalitatea pregateste o hotarare pentru transmiterea unor suprafete de teren de mare interes economic in folosinta gratuita a companiei Luxten Lighting SA. Concesionarul serviciului de iluminat public din Bucuresti are dreptul la teren pentru infiintarea unor puncte de lucru, conform contractului, insa nimeni nu stie daca cele 22 de hectare fac sau nu obiectul retrocedarii. Specialistii Primariei spun ca nu este nimic ilegal, insa daca municipalitatea ar fi inchiriat, concesionat sau vandut aceste terenuri, ar fi obtinut sume importante de bani, intrucat in imediata lor apropiere sunt prevazute investitii de anvergura, cum este Autostrada Bucuresti-Brasov.

Municipalitatea pregateste o hotarare pentru transmiterea unor suprafete de teren de mare interes economic in folosinta gratuita a companiei Luxten. Concesionarul serviciului de iluminat public are dreptul la teren pentru infiintarea unor puncte de lucru conform contractului, insa nimeni nu stie daca suprafetele fac obiectul retrocedarii.

Primaria Capitalei intentioneaza sa supuna votului in sedinta de Consiliu General de saptamana viitoare un proiect dedicat compa niei care asigura serviciul de iluminat public in Bucuresti, Luxten Lighting CO SA, bazandu-se pe o prevedere a contractului semnat in anul 1997 pe 15 ani. Luxten a solicitat Primariei trei terenuri in suprafata totala de 22,5 hectare de teren, in baza articolului 7.6 din contract, pentru infiintarea unor puncte de lucru si dispecerate necesare asigurarii interventiilor la instalatiile de iluminat public, toate in zone cu potential economic, pe care municipalitatea ar fi putut sa le exploateze pentru a asigura mai multi bani la buget. Astfel, compania vrea 8.115 mp in strada Vatra Luminoasa, 3.519 mp in strada Biserica Floreasca si peste 11.000 mp de teren in perimetrul strazilor Gherghitei, Tudor Mihai, Zamfir Nicolae si Soldat Savu Barna, pentru care a primit aviz favorabil din partea Directiei Juridic, Contencios si Legislatie din Primarie, fara a se stabili daca aceste terenuri sunt libere de sarcini sau necesare unor viitoare proiecte de infrastructura.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.