In cadrul galei „Zece pentru Romania“, care a avut loc miercuri 20 decembrie la Ateneul Roman, publicul a desemnat cele mai valoroase personalitati ale Romaniei. Desi „s-a deranjat“ pentru a-si salta premiul oferit de revista
In cadrul galei „Zece pentru Romania“, care a avut loc miercuri 20 decembrie la Ateneul Roman, publicul a desemnat cele mai valoroase personalitati ale Romaniei. Desi „s-a deranjat“ pentru a-si salta premiul oferit de revista VIP in ziua de 12 decembrie, de aceasta data, Traian Basescu a fost marele absent al festivitatii. El a fost nominalizat ca fiind „cel mai bun politician“ al anului.

Acesta a dorit sa faca o surpriza organizatorilor, anuntand in ultimul moment ca nu mai ajunge si lasand toate aplauzele publicului pentru invitatul de onoare al serii, fostul cancelar german Helmut Kohl. O alta surpriza a fost pusa la cale de „cel mai bun jurnalist al Romaniei“, Cristian Tudor Popescu, care l-a numit pe reporterul Florin Negrutiu de la cotidianul „Gandul“ „cel mai bun gazetar din tanara generatie“ si pe care l-a imputernicit sa primeasca premiul in locul lui.

Proiectul „Zece pentru Romania“ este un demers sociologic aflat la a doua editie, initiat si finantat de postul de stiri Realitatea TV - 5 milioane de euro pentru zece ani, si care isi propune identificarea elitelor societatii romanesti, a celor mai valoroase personalitati ale momentului. Miercuri, 20 decembrie, in cadrul unei gale transmise in direct de postul amintit, au fost anuntati castigatorii celor doua subcategorii: cea a elitelor conducatoare („Politicieni“, „Tineri politicieni“ si „Ministri“) si a elitelor conduse („Scriitori“, „Istorici“, „Arhitecti“, „Avocati“ si „Medici chirurgi“).

Castigatorii
Cele mai valoroase personalitati ale Romaniei actuale sunt, potrivit celei de-a doua editii a programului „Zece pentru Romania“, urmatoarele: Traian Basescu (Politicieni), Victor Ponta (Tineri Politicieni), Mihai Razvan Ungureanu (Ministri), Mircea Cartarescu (Scriitori), Alexandru Zub (Istorici), Serban Sturdza (Arhitecti), Ana Diculescu Sova (Avocati), Irinel Popescu (Medici chirurgi) si Cristian Tudor Popescu (Jurnalisti). Marca Dacia a fost desemnata castigatoare la categoria Marci Romanesti, inclusa anul acesta in cercetare. Aceasta categorie a inlocuit „Oameni de afaceri“ din prima editie, „deoarece s-a demonstrat ca publicul a ales in functie de notorietatea omului de afaceri, nu dupa criteriul performantei in companie“, a explicat Mihai Tatulici.

CTP a renuntat la titlul de 'Cel mai bun jurnalist>>
Dupa ce anul trecut a declarat in cadrul galei „Zece pentru Romania“ ca nu va mai primi premii in calitate de jurnalist, anul acesta, directorul ziarului „Gandul“ Cristian Tudor Popescu l-a numit pe reporterul Florin Negrutiu de la acelasi cotidian „Cel mai bun gazetar din tanara generatie“ si l-a imputernicit sa primeasca premiul in locul lui. Negrutiu a declarat pe scena galei ca „Daca nu apari la televizor, nu existi. Cei din top 10 sunt comentatori, analisti, realizatori de talk-show-uri, dar putini dintre ei mai scriu o stire“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.