Dupa ce secretarul de stat, seful Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA), Theodora Bertzi, a declarat, saptamana trecuta, ca are de gand sa emita o legislatie prin care toti parintii care au adoptat copii mai mari de cinci ani sa primeasca din partea
Dupa ce secretarul de stat, seful Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA), Theodora Bertzi, a declarat, saptamana trecuta, ca are de gand sa emita o legislatie prin care toti parintii care au adoptat copii mai mari de cinci ani sa primeasca din partea statului concediu postadoptie, evident remunerat, ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a afirmat ca nu este de acord cu aceasta propunere, precizand, printre altele, ca Bertzi nu este in masura sa faca astfel de propuneri.

Saptamana trecuta, Theodora Bertzi a afirmat in cadrul unei conferinte de presa ca pentru anul 2007 isi propune, printre altele, sa elaboreze un act normativ privind promovarea adoptiei nationale. Potrivit demnitarului, in noua legislatie, va fi prevazuta si acordarea unui concediu postadoptie pentru familiile care vor infia copii trecuti de cinci ani. “Dorim, pe de o parte, sa incurajam adoptia copiilor mari, iar pe de alta, vrem ca familiile sa se poata acomoda cat mai usor cu micutii. Tocmai de aceea, ne-am propus sa introducem acest concediu postadoptie. Mai ales ca noi am colaborat cu Asociatia Familiilor Adoptatoare, care ne-a solicitat, tocmai, acest lucru”, a afirmat sef ul ORA. Bertzi a mai adaugat ca durata concediului ar putea fi de aproximativ sase luni, dar in aceasta privinta, autoritatile se vor orienta in functie de legislatia care exista in Europa si de concediul de care beneficiaza familiile ce au propriul copil. “Evident, ca acest concediu va fi remunerat, dar, deocamdata, nu s-a stabilit o suma anume”, a explicat secretarul de stat, precizand, totodata, ca din 1.300 de adoptii efectuate intr-un an, peste 50% sunt copii mari.

Barbu il ia pe 'nu>> in brate
Propunerea venita din partea Theodorei Bertzi nu i-a picat deloc bine ministrului Barbu, acesta afirmand ca seful ORA nu este in masura sa emita astfel de propuneri. ”Nu s-a discutat cu mine despre acest lucru. Cunosc propunerea secretarului de stat doar din presa. Oricum, una este ce spune ea, alta este, in fapt, realitatea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.