Populatia spunea ca atat de buna este carnea de porc incat iti vine sa te lingi pe degete. Specialistii afirmau ca acest sortiment de carne face rau la inima, la vase si ca grasimea reprezinta o dinamita pentru organism. Cu timpul insa stiinta n-a ma
Populatia spunea ca atat de buna este carnea de porc incat iti vine sa te lingi pe degete. Specialistii afirmau ca acest sortiment de carne face rau la inima, la vase si ca grasimea reprezinta o dinamita pentru organism. Cu timpul insa stiinta n-a mai facut un rechizitoriu atat de drastic la adresa carnii de porc.
Intre timp medicii au spus ca mai putin grav este sa-i dai copilului untura de porc pe paine decat sa-i ungi o tartina cu margarina. Prof. dr. Constantin Dumitrescu, specialist in nutritie, diabet si boli metabolice, spune ca depinde cum se prepara carnea de porc. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca este rau sa prepari friptura pe gratarul clasic, adica sa lasi sa picure grasimea de porc peste jeratic, fiindca la temperaturile mari aceasta grasime se descompune in componente nocive, care se reintorc pe drum ascendent in carnea pusa la fript.
Tocmai de aceea e bine ca un aer fierbinte sau flacarile sa bata in carnea de friptura din lateral. Se evita astfel descompunerea in substante nocive a grasimii topite de carbunii incandescenti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.