Intre timp medicii au spus ca mai putin grav este sa-i dai copilului untura de porc pe paine decat sa-i ungi o tartina cu margarina. Prof. dr. Constantin Dumitrescu, specialist in nutritie, diabet si boli metabolice, spune ca depinde cum se prepara carnea de porc. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca este rau sa prepari friptura pe gratarul clasic, adica sa lasi sa picure grasimea de porc peste jeratic, fiindca la temperaturile mari aceasta grasime se descompune in componente nocive, care se reintorc pe drum ascendent in carnea pusa la fript.
Tocmai de aceea e bine ca un aer fierbinte sau flacarile sa bata in carnea de friptura din lateral. Se evita astfel descompunerea in substante nocive a grasimii topite de carbunii incandescenti.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Transformă-ți grădina într-un paradis: 10 obiecte de decor potrivite pentru...
Sursa: garbo.ro
-
Premieră pentru Revolut: Lansează refinanțarea creditelor
Sursa: futurebanking.ro
-
Când nu mai poți avea încredere în nimeni... ai încredere în sufletul tău
Sursa: kudika.ro
-
Premier Energy Group, gata să intre pe Bursa de Valori București după...
Sursa: wall-street.ro