Cadoul. In ziua cand Ludovic al XVI-lea, regele Frantei, a fost omorat pe esafod, inima unei spalatorese de la inchisoare (pe nume Barillon) tresarea de mila pentru dauphin-ul ramas orfan. ""Maria Antoaneta fusese separata de copii si transferata

Cadoul. In ziua cand Ludovic al XVI-lea, regele Frantei, a fost omorat pe esafod, inima unei spalatorese de la inchisoare (pe nume Barillon) tresarea de mila pentru dauphin-ul ramas orfan.

""Maria Antoaneta fusese separata de copii si transferata in inchisoarea Conciergerie. (a€¦) Singura intr-o celula, Maria Antoaneta sta asezata pe un scaun, cu coatele pe masa si cu capul in maini. Spalatoreasa continua mereu sa fie in serviciul Mariei Antoaneta si al dauphin-ului. (...)""
Secretul. ""In ziua cand Maria Antoaneta se urca pe esafod, spalatoreasa sea€™nchise singura in casa. (a€¦) Copilul reginei palise mult si vorbia foarte rar, aproape stins. Intr-o buna zi insa, il auzii vorbind mult de tot. Se plangea ca vine Craciunul si c-ar tine foarte mult sa aibe o carte cu pozea€¦ Avea dreptate! Craciunul se apropia! (a€¦) Si era oare cu putinta ca dauphin-ul sa fie singurul copil de pe pamant care sa nu gaseasca dimineata, la desteptare, ceva in pantofiori? Nu s-a stiut niciodata, precis, cum procedase spalatoreasa ca sa poata patrunde (a€¦) in celula dauphin-ului. Acesta isi asezase de cu seara pantofii langa soba. Dimineata (a€¦) dete cu mare bucurie peste o carte cu poze.(a€¦)""

Multumire


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.