In urma cu doua saptamani, in comuna Popesti-Leordeni, pe soseaua de centura a fost accidentat un om. Autorul a fugit de la locul accidentului, cu tot cu victima. Nimeni nu stie numarul masinii. Scan- dalos, politia a inceput cercetarile in cazul d

In urma cu doua saptamani, in comuna Popesti-Leordeni, pe soseaua de centura a fost accidentat un om. Autorul a fugit de la locul accidentului, cu tot cu
victima. Nimeni nu stie numarul masinii. Scan-
dalos, politia a inceput cercetarile in cazul disparitiei misterioase abia la cinci zile dupa accident.

Aurica Matei a disparut ca prin ceata in dimineata zilei de 4 decembrie, cand se intorcea de la serviciu. Acasa, in Popesti-Leordeni, il asteptau nevasta si cei doi copii. Ultimul loc in care a fost vazut a fost pe soseaua de centura, unde se pare ca a fost lovit de o masina. Autorul accidentului impreuna cu insotitorul lui au disparut cu tot cu victima. Mariana Matei povesteste ca in dimineata aceea isi astepta sotul sa plece cu treaba, in oras. Vazand ca nu apare, a inceput sa-l sune. Cineva i-a inchis de doua ori telefonul. Dupa-amiaza a plecat la serviciu, lasand vorba copiilor sa o sune cand vine Aurica. N-a venit in acea seara. Nici a doua zi nu a venit. A sunat pe la toate cunostintele, pe la toate spitalele, chiar si la Balaceanca si la morga. Nu l-a gasit nicaieri. A mai asteptat doua zile, in speranta ca poate nu i s-a intamplat nimic si poate vine. Nu a mai venit. Ca o adevarata ""Vitoria Lipan"", femeia a pornit in cautarea sotului. Vineri s-a dus la Politia din Popesti, care se afla la doua strazi de locuinta lor. Acolo politistii au trimis-o la politia din Ilfov sa declare disparitia sotului. ""Am zis ca nu-l gasesc si mi-au zis sa il dau disparut la Inspectoratul Judetean. Am luat poza si am plecat. M-am intors din drum cu cumnata mea care plangea. Intre timp am fost si la doctorita lui, sa vad daca a ajuns acolo. L-am sunat pe copil si i-am zis sa se duca pana la politie. Politistii i-au zis sa vin eu. Cand am ajuns, mi-a aratat direct pe masa agenda si buletinul. Mi-au zis: ""Doamna, acestea au fost gasite la capatul lui 154, la Abatorul Glina"". ""Intr-un birou am gasit un proces-verbal al unui martor care declara ca sotul meu a fost victima unui accident. Toata lumea de la politie mi-a zis ca sunt nebuna. Nu am declarat eu accidentul, de la mine. Am luat declaratia de pe masa si am facut o copie. Cand m-am dus prima data puteau sa-mi spuna ca au gasit actele. N-au facut-o. Am aflat ca actele erau acolo inca de marti"", isi varsa oful femeia. Sambata, Politia Ilfov a preluat cazul"", povesteste Mariana.

HAOS LA MILITIE. Singura ei arma era procesul-verbal. Ultimul om despre care stia cu siguranta ca-l vazuse pe Aurica si in acelasi timp singurul care putea sa povesteasca ce s-a intamplat in acea dimineata ramanea cel care semnase hartia. Disperata, femeia a inceput sa-l sune. Prima data i-a raspuns la telefon. I-a povestit cum s-a intamplat accidentul. Ca Aurica a fost calcat de o raba cu cabina verde si prelata albastra care transporta materiale de constructii. Ca se aflau doua persoane in masina. Si ca l-au urcat in raba si dus a fost. La locul accidentului nu au mai ramas decat geanta si o colivie cu un sticlete. Martorul i-a spus Marianei ca a declarat accidentul marti si ca a predat actele unui inspector. ""Politistul (n.r - inspector Dumitru Ciocu) a recunoscut de fata cu mine si cu domnul Emil (n.r. - avocatul) sambata ca a uitat sa predea actele la colegi, ca avea un caz la penitenciar si ca s-a intors la ora sase in post. Mie nu mi se pare justificat, pentru ca pe noi ne invata cand gasim un act sa-l predam la politie, dar ei nu-l predau celui caruia ii apartine sau familiei"", spune Mariana. Avocatul Marianei Matei sustine ca lui i-a confirmat comandantul sectiei de politie din Popesti-Leordeni faptul ca geanta victimei a fost adusa la sectie la data de 5 decembrie, dar ca el a fost anuntat abia vineri. Tot avocatul spune ca inspectorul Dumitru Ciocu i-a relatat ca a ridicat geanta de la dispeceratul firmei de maxi-taxi la trei zile dupa accident, insa a completat procesul-verbal abia a doua zi.

DISPERARE. Mariana Matei isi cauta sotul


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.