Daca in urma cu zece ani in Divizia A abia daca soseau fotbalisti din Albania si Moldova, acum, Liga I este aproape sa fie sufocata de avalansa de stranieri. Spre exemplu, la CFR Cluj mai putin de jumatate din lot este compusa din romani, chiar si a
Daca in urma cu zece ani in Divizia A abia daca soseau fotbalisti din Albania si Moldova, acum, Liga I este aproape sa fie sufocata de avalansa de stranieri. Spre exemplu, la CFR Cluj mai putin de jumatate din lot este compusa din romani, chiar si antrenorul fiind adus de peste granita.

Pentru ca preturile pe piata interna a transferurilor au devenit prohibitive, tot mai multe cluburi cu bani s-au orientat spre piata externa. Dupa ani buni de tatonari cu fotbalisti din Albania, Moldova, fosta Iugoslavie si chiar de prin Africa, in Liga 1 au inceput sa fie adusi jucatori din campionate mai puternice, precum Franta, Portugalia sau Elvetia. Campioni absoluti la importuri sunt cei de la CFR Cluj, care are in acest moment in lot nu mai putin de 12 fotbalisti din afara Romaniei, iar antrenorul este italian. De altfel, Iuliu Muresan, presedintele CFR-ului, spera ca regulamentele sa fie schimbate dupa data de 1 ianuarie 2007 si pe teren sa poata fi introdusi mai mult de cinci straini, aceasta fiind limita maxima in acest moment.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.