Numai cateva constrangeri privind imbracamintea etc., dupa care nu trebuie sa te numeri printre proscrisii speciei umane locale, imi tulbura oarecum linistea. (Einstein despre haine) Daca ideea unei guvernari mondiale nu e realista, atunci exist

Numai cateva constrangeri privind imbracamintea etc., dupa care nu trebuie sa te numeri printre proscrisii speciei umane locale, imi tulbura oarecum linistea.
(Einstein despre haine)

Daca ideea unei guvernari mondiale nu e realista, atunci exista o singura perspectiva realista asupra viitorului nostru: distrugerea completa a omului de catre om.
(Einstein despre politica, patriotism si guvernare)

Nu privi niciodata invatatura ca pe o datorie, ci ca pe un prilej de invidiat de a cunoaste frumusetea eliberatoare a intelectului, pentru propria ta incantare si spre folosul comunitatii careia ii va apartine munca ta de mai tarziu.
(Einstein despre educatie si libertatea academica)

Am ajuns sa cunosc caracterul schimbator al tuturor relatiilor umane si am invatat sa ma protejez atat impotriva caldurii cat si a frigului, asa incat am un echilibru termic destul de bun.
(Einstein despre sine)

Efortul de a cauta adevarul trebuie sa preceada orice alt efort.
(Einstein despre adevar)

Rasa este o inselaciune. Toti oamenii moderni sunt un conglomerat de atatea amestecuri etnice, incat numai ramane nici o rasa pura.
(Einstein despre umanitate)

Ziua mea de nastere a fost un dezastru natural, o aversa de articole, pline de complimente, sub care aproapte ca te ineci.
(Einstein despre aniversari)

Tot ce-mi doresc in sufragerie este o masa de pin, o bancheta si cateva scaune.
(Einstein despre bogatie)

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.