Copilul Dumitru Copil semneaza cu Celtic Glasgow. Juniorul aradean Dumitru Copil va deveni al doilea fotbalist din Romania care va semna pentru o echipa din Scotia. Fostul component al echipei nationale Under 17 va juca de anul viitor la Celtic Glasg

Copilul Dumitru Copil semneaza cu Celtic Glasgow. Juniorul aradean Dumitru Copil va deveni al doilea fotbalist din Romania care va semna pentru o echipa din Scotia. Fostul component al echipei nationale Under 17 va juca de anul viitor la Celtic Glasgow.

Mijlocasul in varsta de 17 ani, legitimat la CS Atletico Arad, a fost remarcat de oficialii lui Celtic cu prilejul unui meci de juniori intre Romania si Scotia. In luna noiembrie, el a fost supus unor probe de joc, primind apoi aviz favorabil, iar la inceputul anului viitor va pleca in Scotia pentru a semna contractul. De transferul lui Dumitru Copil se mai aratasera interesate si alte doua cluburi britanice, Heart of Midlotian si Liverpool, unde mai fusese testat juniorul roman.
""Mi-a placut foarte mult la Heart si am vrut mult sa merg acolo. Mi-a placut si la Liverpool, a fost frumos, dar mai mult mi-a placut la Heart. Pana la urma, am ajuns la Celtic"", a spus Dumitru Copil. Elev in clasa a X-a la Liceul Sportiv din Arad, Copil spune ca abia asteapta sa semneze contractul. ""Vreau sa ajung la Celtic, sa am un an bun si sa ajung cat mai sus. Sanse sa plec la Celtic sunt de 80%-90%. Cu scoala o sa aflu pe parcurs ce voi face"", a adaugat internationalul de juniori.
FAMILIE. Dumitru face parte dintr-o familie de muzicanti. Bunicul sau, Ion Copil, a fost violonist si un nume consacrat in muzica populara romaneasca. Petru Copil, tatal jucatorului, este si el muzicant, dar si-a trimis copilul la fotbal. ""Dumitru a avut talent de mic la muzica, dar nu l-am initiat in vioara, am preferat sa-l indrum spre fotbal. E mai bine sa fii Gica Hagi decat Ion Voicu"", spune tatal jucatorului.

SPERANTE

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.