Eternul presedinte al FRF, Mircea Sandu, a facut, ieri, traditionalele promisiuni de sfarsit de an: construirea unui nou stadion national, sprijinul conducatorilor UEFA si disputarea a doua meciuri amicale cu Italia si Franta, campioana, respectiv v
Eternul presedinte al FRF, Mircea Sandu, a facut, ieri, traditionalele promisiuni de sfarsit de an: construirea unui nou stadion national, sprijinul conducatorilor UEFA si disputarea a doua meciuri amicale cu Italia si Franta, campioana, respectiv vicecampioana mondiala.

La un an de colaborare alaturi de noua echipa de la Federatie, formata din asa-numitii „lupi tineri“ condusi de Lupescu si Prunea, eternul presedinte Mircea Sandu a mai lansat cateva promisiuni, care sa ne tina de cald, eventual, in perioada rece care urmeaza. Un stadion de 53.000 de locuri pe locul actualului „National“, o hartie de la UEFA prin care este asigurat ca forul continental ne acorda privilegiul de a organiza o finala de cupa europeana (dar numai in momentul in care avem un stadion de cinci stele), meciuri amicale cu cele mai puternice echipe nationale din Europa (contra campioanei si vicecampioanei mondiale), acestea sunt doar trei dintre noile „gogosi“ ale Nasului. Ca se va tine sau nu de cuvant, vom vedea la anul, cu ocazia trecerii a inca unui an de guvernare la Casa Fotbalului.

Directorul general al Fe deratiei, Ionut Lupescu, s-a alaturat lui Mircea Sandu in promisiuni, spunand ca echipa nationala a Romaniei va juca, anul viitor, trei meciuri amicale cu adversari puternici: contra campioanei mondiale
Italia (7 februarie), Turciei (22 august) si Germaniei (12 septembrie), toate in deplasare.

Turneul din Cipru a devenit istorie
„N-au fost usoare tratativele cu Italia, care dureaza de 3-4 luni, si ma bucur ca vom juca acasa la campioana mondiala. Locul de desfasurare va fi anuntat ulterior“, a declarat „Kaiserul“. Seful FRF, Mircea Sandu, l-a completat, spunand ca Lupescu s-a folosit, pentru a perfecta acest amical, si de ajutorul lui Florin Raducuioiu, care a fost coleg la AC Milan cu selectionerul italian Roberto Donadoni. Federalii au mai spus ca lucreaza la programul meciurilor amicale pentru 2008, cand sunt patru date libere in calendar, precizand ca i-a contactat deja pe oficialii din Franta pentru a gasi o posibilitate de a pefecta un meci amical. „Am vorbit cu Platini si m-a intrebat daca nu vreau sa vorbeasca cu Domenech pentru un amical. I-am spus ca da“, a precizat Nasul, in timp ce Lupescu a adaugat: „Vrem sa avem jocuri de verificare cu echipe tari, de asta am si renuntat la turneul din Cipru. In campania pentru Euro 2008, din pacate ne lipsesc doua puncte. Ne pare rau pentru ca am jucat foarte bine cu Bulgaria si nu suntem multumiti. Meciul cu Olanda este deschis oricarui rezultat, putem face un meci nul si chiar sa castigam acolo“.

Noul stadion si finala UEFA, obsesiile echipei de la FRF


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.