Compania Google a incheiat un acord cu NASA pentru a difuza si utiliza pe Internet imagini si date ale agentiei spatiale americane, pentru ca acestea sa poata fi „accesate de toata lumea, au anuntat cele doua companii intr-un comunicat, transm
Compania Google a incheiat un acord cu NASA pentru a difuza si utiliza pe Internet imagini si date ale agentiei spatiale americane, pentru ca acestea sa poata fi „accesate de toata lumea, au anuntat cele doua companii intr-un comunicat, transmite AFP. Aceasta iintelegere va crea sansa deosebita oricarui om de a experimenta un zbor virtual deasupra Lunii sau de a „vizita“ planeta Marte.

Printre colaborarile prevazute de cele doua organizatii se numara posibilitatea de vizualizare a conditiilor meteo in timp real, harti tridimensionale de inalta rezolutie a Lunii si planetei Marte, vizionarea in direct a activitatilor Statiei Spatiale Internationale si a navetelor spatiale, precum si posibilitatea unor „zboruri virtuale“ in spatiu. Intelegerea mai prevede iincorporarea unor date furnizate de NASA - cum ar fi informatiile atmosferice - iin cadrul serviciului de cartografie prin satelit al Google, Google Earth.

Cei doi parteneri nu au facut publice detaliile financiare ale acestei intelegeri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.